Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόστιμο 3 εκ. ευρώ στον “ύποπτο” μάνατζερ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρόστιµο ύψους 3 εκατ. ευρώ επέβαλλε το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, στον µάνατζερ ποδοσφαίρου Α.Τ., που διατηρούσε στον τραπεζικό του λογαριασµό αδήλωτες καταθέσεις που προήλθαν από “ύποπτες πηγές”.

Οπως προέκυψε από την άρση του τραπεζικού απορρήτου και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, τα χρήµατα προέρχονταν είτε από εµβάσµατα αθλητικών παραγόντων είτε από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα, ενώ είχε διαπιστωθεί ότι ποσά στον λογαριασµό κατέθεταν ακόµη και διαιτητές, στοιχείο που δηµιουργεί υπόνοιες για στηµένα παιχνίδια.

Πριν από 10 ημέρες το Σ∆ΟΕ Θεσσαλονίκης απέστειλε στη Ζ’ ∆ΟΥ πορισµατική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ότι από τα µέχρι σήµερα στοιχεία της έρευνας ο µάνατζερ δεν είχε δηλώσει στην Εφορία χρηµατικό ποσό 2 εκατ. ευρώ, γεγονός που µε τις ειδικές προσαυξήσεις µεταφράζεται σε πρόστιµο 3 εκατ. ευρώ.

Πηγές του Σ∆ΟΕ αναφέρουν ότι το ύψος των αδήλωτων καταθέσεών του αναµένεται να φθάσει τα 10 εκατ. ευρώ και τα επιβληθέντα πρόστιµα θα είναι πολλαπλάσια του σηµερινού.

Η παραπάνω εξέλιξη θεωρείται από τις διωκτικές αρχές μεγίστης σημασίας, για την περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Οπως εξηγούν στελέχη του Σ∆ΟΕ, αν ο ατζέντης δεν µπορέσει να πληρώσει τα αστρονοµικά πρόστιµα τότε η υπόθεση θα φθάσει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ώστε να ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για «µη καταβολή χρεών στο ∆ηµόσιο».

Ετσι, θα εξασφαλιστεί δικονοµικός χρόνος, για να διερευνηθούν σοβαρά αδικήµατα εις βάρος του (ξέπλυµα χρήµατος, στηµένοι αγώνες). Επίσης, σηµειώνουν ότι ο µάνατζερ δεν µπορεί να υπαχθεί στο µέτρο της περαίωσης, καθώς έχει δηλώσει αξία ακινήτων µεγαλύτερη από την προβλεπόµενη της φορολογικής ρύθµισης.

Την ποινική διερεύνηση των εγκληµατικών πράξεων που ενδεχοµένωςέχουν τελεστεί, ζήτησε ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε