Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Πρωταθλητές" οι Έλληνες διαιτητές

`Πρωταθλητές` οι Έλληνες διαιτητές
Με μεγάλη ευκολία βγάζουν την κίτρινη κάρτα οι Έλληνες διαιτητές, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.12.2009 | 11:30
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2009 | 11:30

Έρευνα Βρετανών επιστημόνων αποδεικνύει ότι οι Έλληνες ρέφερι δείχνουν τις περισσότερες κίτρινες κάρτες στις ομάδες που παίζουν εντός εδρας.

Φόβος και τρόμος για τους γηπεδούχους είναι οι Έλληνες διαιτητές. Σύμφωνα με στατιστική έρευνα στα ευρωπαϊκά ματς οι Έλληνες διαιτητές κιτρινίζουν με μεγάλη ευκολία τους παίκτες της ομάδας που παίζει εντός έδρας. 

Οι Πορτογάλοι βγάζουν πολύ εύκολα την κίτρινη κάρτα στις φιλοξενούμενες ομάδες, ενώ οι Άγγλοι δεν διστάζουν να δείξουν κόκκινη κάρτα.

Επίσης διαπιστώθηκε ό,τι:

Με περισσότερες κόκκινες και κίτρινες κάρτες επιβαρύνονται οι ομάδες από την Ρουμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, είτε παίζουν στην έδρα τους είτε όχι.

Όσες ομάδες παίζουν εναντίον ιταλικών ομάδων, δέχονται λιγότερες κάρτες, ενώ παίρνουν περισσότερες κάρτες όταν αγωνίζονται εναντίον ισπανικών ή πορτογαλικών ομάδων.

Οι ομάδες που ανήκουν σε μια από τις πέντε "μεγάλες" χώρες (Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία), "δέχονται λιγότερες κάρτες και άλλες ποινές (φάουλ, πέναλτι κλπ.), όταν παίζουν με ομάδα άλλης "μικρότερης" χώρας, είτε στους εντός είτε στους εκτός έδρας αγώνες.

Περισσότερες κίτρινες και κόκκινες κάρτες δίνουν οι διαιτητές σε έναν αγώνα, όταν και οι δύο ομάδες ανήκουν σε κάποια από τις πέντε "μεγάλες" χώρες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο