Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Χρειάστηκε να περάσουν 117 λεπτά για να σκοράρει ο Ινιέστα, να επιβεβαιωθεί το χταπόδι και να κριθεί ένας από τους χειρότερους τελικούς στην ιστορία των Μουντιάλ. Πασκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τρίτος χαμένος τελικός για τους Ολλανδούς, μοιραίος ο Ρόμπεν.

Το LIVE του αγώνα και όλο το παρασκήνιο της τελετής λήξης
 
Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξεκίνησε ιδανικά. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί είχαν δημιουργήσει τρεις ευκαιρίες όμως το γκολ που θα άνοιγε το παιχνίδι δεν μπήκε. Στη συνέχεια η Ολλανδία επιστράτευσε το σκληρό παιχνίδι με τον Άγγλο διαιτητή Γουέμπ να χαρίζεται σε κάποιες από τις πέντε κίτρινες κάρτες που έβγαλε στο πρώτο μέρος.
 
Οι “φόριας ρόχας” μπλόκαραν από το ασταμάτητο πρέσινγκ των “οράνιε” και ο τελικός κυμάνθηκε σε απογοητευτικά επίπεδα για όσους περίμεναν θέαμα. Στην επανάληψη κάπως η κατάσταση βελτιώθηκε με τον Ρόμπεν να ηττάται από τον Κασίγιας σε δύο τετ α τετ στο 62΄και το 83΄, ενώ η Ισπανοί είχαν να απαντήσουν στις ευκαιρίες με τον Βίγια στο 70΄και τον Ράμος στο 77΄. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί η κούραση των ποδοσφαιριστών ήταν η αιτία για να γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι.
 
Στο 95΄ο Ινιέστα σέρβιρε στον Φάμπρεγκας, όμως ο μέσος της Άρσεναλ ηττήθηκε από τον Στεκέλενμπουργκ. Δώδεκα λεπτά αργότερα δεν αντιστράφηκαν μόνο οι ρόλοι αλλά και η κατάληξη της φάσης. Σε μία φάση που αδίκως διαμαρτυρήθηκαν οι Ολλανδοι για οφσάιντ ο Ινιέστα πλάσαρε ιδανικά και έστειλε εκατομμύρια συμπατριώτες του στα ουράνια. Νωρίτερα, στο 119΄ ο μέσος της Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει την αποβολή του Χεϊτίνγκα για να πάρει πανηγυρικά τον τίτλο του Man of the match.
 
Η Ισπανία στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου κατάφερε να πάρει το τρόπαιο και να γίνει η τρίτη ομάδα μετά την Γαλλία και την Γερμανία που είναι ταυτόχρονα Πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου.
 
Αντίθετα, η Ολλανδία δεν μπόρεσε στην τρίτη της συμμετοχή μετά το 1974 και το 1978 να γευθεί την χαρά της νίκης και επιστρέφει από τη Νότιο Αφρική με γλυκόπικρη γεύση από έναν τελικό που έδειξε πως μπορούσε να κερδίσει.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε