Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρώτη νίκη με… απώλειες και “σφραγίδα” Βιεϊρίνια

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Αν και αγχώθηκε, η ομάδα του Μπόλονι έκανε την πρώτη της φετινή νίκη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας στην Τούμπα της Σάμροκ Ρόβερς με 2-1, αποτέλεσμα που την ανέβασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Πολυτιμότερος παίκτης και σκόρερ του νικηφόρου τέρματος ο Βιεϊρίνια, την ίδια ώρα που ο “δικέφαλος το Βορρά” ολοκλήρωσε τον αγώνα με δυο τραυματισμούς.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Τρείς ομάδες με το… απόλυτο – “Κορυφή” για Τότεναμ

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ομάδα του Μπόλονι ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τους Βιεϊρίνια και Λαζάρ, που ήταν και οι σκόρερ, και παρότι δέχθηκε την ισοφάριση, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να πάρει τους σημαντικούς τρεις βαθμούς.
 
Έτσι, μετά και τη νίκη της Τότεναμ επί της Ρούμπιν Καζάν (1-0), ο “δικέφαλος του Βορρά” πέρασε στην δεύτερη θέση του ομίλου του.
 
Το δυσάρεστο για τους Θεσσαλονικείς, που την Κυριακή έχει ντέρμπι με τον Αρη, είναι οι τραυματισμοί των Λίνο και Αθανασιάδη, που προστίθενται σε αυτούς των Γκαρσία, Κοντρέρας, Φωτάκη, Τσουκαλά και Μπαλάφα.
 
Ο ΠΑΟΚ έχει εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πολύ καλή κυκλοφορία πλησίαζε συνεχώς στην περιοχή του Τόμσον. Η υπεροχή αυτή… καρποφόρησε μόλις στο 12′ με την “βολίδα” του Λαζάρ.
 
Μετά την επίτευξη του τέρματος ο ΠΑΟΚ δεν συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έτσι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αφού η Σάμροκ -όσο και αν πίεσε- δεν μπόρεσε να φανεί σε καμία περίπτωση απειλητική. Κακό μαντάτο για τον Μπόλονι, ο τραυματισμός του Λίνο, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 29′.
 
Μέχρι ο διαιτητής να στείλει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν επιρρεπείς στο λάθος, ενώ και οι παίκτες του “δικέφαλου του Βορρά” -αν και προσπάθησαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ- δεν τα κατάφεραν στην τελική προσπάθεια.
 
Το δεύτερο μέρος όμως ξεκίνησε με… ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ, αφού η Σάμροκ ισοφάρισε με την κεφαλιά του Σέπαρντ (48′). Το τέρμα αυτό έφερε αποσυντόνισε για μερικά λεπτά την ομάδα του Μπόλονι, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν μέχρι εκείνο το σημείο ικανοί να σκοράρουν.
 
Το δύσκολο αυτό διάστημα για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και με ένα δεύτερο τραυματισμό, αφού μετά τον Λίνο και ο Αθανασιάδης έγινε αλλαγή, λόγω τραυματισμού. Παρά την άσχημη συγκυρία, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και μπόρεσε να πετύχει το 2-1 με τον καλύτερο του παίκτη, τον Βιεϊρίνια (63′).
 
Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να φέρουν για μία ακόμη φορά το ματς στα ίσα, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε και απέκρουσε τις επιθέσεις των Ιρλανδών, ενώ είχε και ο ίδιος κάποιιες καλές στιγμές για να… τελειώσει πιο νωρίς το παιχνίδι.
 
Οι συνθέσεις
 
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (29′ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88′ Παπάζογλου), Αθανασιάδης (62′ Γεωργιάδης).
 
Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ό, Ντόνελ, Σέπαρντ (84′ ΜακΚέιμπ), Ομάν, Τέρνερ (75′ Φιν), Ντένεχι, Πάτερσον (74′ Κίλνταφ).
 
Η βαθμολογία του ομίλου του ΠΑΟΚ:
 
Τότεναμ 7
ΠΑΟΚ 5
Ρουμπίν 4
Σάμροκ 0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε