Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρώτο εντός έδρας “τρίποντο” για Ξάνθη! “Καθάρισε” τον Αστέρα Τρίπολης

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

“Σεφτέ” στις εντός έδρας νίκες στο φετινό πρωτάθλημα έκανε η Ξάνθη, η οποία επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 3-1 στα “Πηγάδια”, για την 13η αγωνιστική της Superleague. Η ακριτική ομάδα  “καθάρισε” την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε με 3-0.

Η Ξάνθη δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Τρίπολης. Την “έπνιξε” από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και μέχρι το 30ο λεπτό είχε πετύχει τρία γκολ, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της ακριτικής ομάδας και η τέταρτη συνολικά στο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του, ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την 6η του ήττα στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ο αγώνας:

Η Ξάνθη μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση κι ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Τριάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Βασιλακάκης με υπέροχη κεφαλιά νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0. Ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο στο 14ο λεπτό δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Οι Ακρίτες βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Γιουνές, ο οποίος έπιασε το σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Χαμντανί και να καταλήγει στα δίχτυα του Ντοναρούμα για δεύτερη φορά.

Οι φιλοξενουμενοί δεν κατάφεραν να αντιδράσουν ούτε μετά το δεύτερο γκολ της Ξάνθης, το αντίθετο μάλιστα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο γκολ στο 31ο πρώτο λεπτό, όταν ο Λάζιτς, με υπέροχο σουτ στην κίνηση, “έγραψε” το 3-0. Οι Ακρίτες δημιούργησαν τρεις ευκαιρίες και πέτυχαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μείωσε σε 3-1 στο 53ο λεπτό με τον Ιωαννίδη, ο οποίος νίκησε τον Ζίβκοβιτς με ωραίο σουτ στην κίνηση. Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν μπορεί να φανεί απειλητική στη συνέχεια του αγώνα, με τη Ξάνθη να έχει τον έλεγχο και να φτάνει δίχως άγχος στην τελική επικράτηση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας (63΄ Χατζητερζόγλου), Γουάλας, Βασιλακάκης (86΄ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Λάζιτς, Λουσέρο, Τριάδης (75΄ Νιέτο), Γιουνές.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Δημούτσος, Φερνάντες (46΄ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Ίγκορ (69΄ Κώτσιρας), Μάσα (63΄ Τσάβες), Ιωαννίδης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε