Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Προβάδισμα για ΜακΛάρεν

Οι Λούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον ήταν οι ταχύτεροι στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης
Οι Λούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον ήταν οι ταχύτεροι στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Λούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο των σημερινών ελεύθερων δοκιμών, ενόψει του Γκραν Πρι της Ισπανίας. Τον ακολούθησε ο τιμέιτ του Τζένσον Μπάτον και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Ο Βρετανός οδηγός των “ασημί” ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν μια…ανάσα πιο αργός από τον Μπάτον. Συγκεκριμένα, ο Χάμίλτον σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.21.1, ο Μπάτον στο 1.21.6 και ο Σουμάχερ στο 1.21.7.

Την τέταρτη καλύτερη επίδοδη σημείωσε ο Μαρκ Γουέμπερ και τον ακολούθησε ο έτερος πιλότος της Red Bull, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Η δράση στην Φόρμουλα 1 επιστρέφει μετά από διάλειμμα δύο εβδομάδων. Το Γκραν Πρι της Ισπανίας σηματοδοτεί τον ερχομό της Φόρμουλα Ένα για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι ομάδες περιμένουν με αγωνία να δούν αν οι αναβαθμίσεις τους είναι στο σωστό δρόμο, ενώ υπάρχει αγωνία για τις καιρικές συνθήκες, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια τού αγώνα. 

Στην βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Μπάτον με 60 βαθμούς, ακολουθεί ο Ρόσμπεργκ με 50 και από 49 βαθμούς έχουν οι Αλόνσο και Χάμιλτον. Στους κατασκευαστές, την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα έχει η Μακ Λάρεν με 109 βαθμούς και ακολουθούν η Φεράρι με 90 και η Ρεντ Μπούλ με 73 βαθμούς.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι της Ισπανίας θα μεταδοθούν απευθείας από το “Σιρκουί Ντε Καταλούνια” στις 14.45 το Σάββατο και ο μεγάλος αγώνας την Κυριακή στις 14.15, από την τηλεόραση του ALPHA.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε