Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Προβάδισμα στον Σουλτάν! – Κοινή φωτογράφιση Πρίγκιπα-Τσάκα

ΦΩΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΗ"
Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασαν τους τρεις, όμως οι διαπραγματεύσεις με τον πρίγκιπας Σουλτάν βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο. Ποια είναι η Αμερικανοϊσραηλινή εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Και ξαφνικά ο Παναθηναϊκός αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να επενδύσουν τα λεφτά τους εταιρίες ή ιδιώτες από το εξωτερικό. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως από τη μέρα που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανακοίνωσε πως αποσύρει τις μετοχές του οι ενδιαφερόμενοι είναι ήδη τρεις. Στους δύο γνωστούς, την εταιρία Arboris Capital και τον Πρίγκιπα Σουλτάν προστέθηκε το βράδυ της Δευτέρας και η αμερικανοϊσραηλινή εταιρία “Axiom Capital”. Οι άνθρωποι της συγκεκριμένη εταιρίας ζήτησαν να πραγματοποιηθεί οικονομικός έλεγχος στην “πράσινη” ΠΑΕ πριν καταθέσει επίσημη πρόταση, ενώ όταν συμβεί αυτό θα έρθει στην Αθήνα ο ίδιος ο επενδυτής για τις τελικές διαπραγματεύσεις.
 
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για το ποσό των 3 δις δολαρίων που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας για επενδύσεις αποκλειστικά στον χώρο του αθλητισμού! Πάντως, αυτό που έγινε γνωστό είναι πως το fund της εταιρίας είναι πάνω από 10 δις δολάρια σε διάφορες επενδύσεις σε όλους τους κλάδους και όχι μόνο στα αθλητικά.Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επενδύσεις θα κάνει στην Ελλάδα, ακόμα και αν δεν έχει θετική κατάληξη το θέμα του Παναθηναϊκού.
 
Η περίπτωση της “Axiom Capital”μοιάζει αρκετά με αυτή της “Arboris Capital” καθώς και οι δύο απαιτούν αρκετό χρόνο και διαπραγματεύσεις για να προχωρήσουν. Αντίθετα σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Σούλταν, ο οποίος μάλιστα αναμένεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη και να κάνει τις τελικές επαφές.
 
Παράλληλα το φως της δημοσιότητας είδε μία νέα φωτογραφία του Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος έχει στο πλευρό του τον Βλάση Τσάκα στην Τζέντα.
 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του πρίγκιπα, σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του θα έχει στα χέρια του σε e-mail το έγγραφο του γνήσιου της υπογραφής, που έχουν ζητήσει οι δικηγόροι της πλευράς Βαρδινογιάννη. Το επίσημο έγγραφο θα το φέρει τις επόμενες ημέρες ο Βλάσης Τσάκας ο οποίος θα επιστρέψει από την Τζέντα.

 

 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε