Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Προβληματισμός για το αν πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα-μαϊμού”

ΦΩΤΟ EUΡΟΚΙΝΙSSI.

Ο Υφουπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Όθωνας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα φαινόμενα βίας που μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα…

Η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που δικαίωσε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα δημιουργεί κλίμα αναξιοπιστίας στις τάξεις των φιλάθλων σύμφωνα με τον κύριο Όθωνα.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε στον Sentra FM:

“Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υπάρχουν προβληματισμοί αν πρέπει να ξεκινήσει υπό αυτές τις προϋποθέσεις το πρωτάθλημα.

Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ήδη φαινόμενα αθλητικής βίας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με την πρόσφατη απόφαση, υπάρχει το κοινό αίσθημα ότι δεν υπάρχει στους θεσμούς του ποδοσφαίρου η βούληση ή η ικανότητα να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον εξυγίανσης.

Θα είναι δυσκολότερη η εξασφάλιση ασφαλών όρων διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά όταν προστεθεί η αίσθηση ότι παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα – μαϊμού, αφού μετά την αποκάλυψη των πρόσφατων σκανδάλων επαναλαμβάνω ότι τα όργανα διοίκησης του ποδοσφαίρου δεν τολμούν ή δεν μπορούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
 
Στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων που θα ληφθούν αυτή η διάσταση πρέπει να συνεκτιμηθεί πολύ σοβαρά. Τουλάχιστον από την δική μας πλευρά θα τεθεί και ελπίζω ότι το υπόλοιπο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τέλους του μήνα θα καθησυχάζει ή θα δημιουργεί μια άλλη αίσθηση που θα αμβλύνει αυτή την ανησυχία.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε