Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ραντεβού με την ιστορία Ισπανία και Ολλανδία

Η ώρα για το μεγάλο τελικό του Μουντιάλ έφτασε. Το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχει νέος Παγκόσμιος πρωταθλητής. Ισπανία και Ολλανδία διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο το οποίο δεν έχουν κατακτήσει ποτέ.

Όπως το 2006 έτσι και φέτος ο τελικός του Μουντιάλ είναι μεταξύ δύο ευρωπαϊκών ομάδων. Είναι από τις λίγες φορές που οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης έφτασαν μέχρι το τέλος. 90 λεπτά που θα κρίνουν τα πάντα.

Η Ολλανδία θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό. Έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως η πρωταθλήτρια χωρίς στέμμα. Το 1974 και το 1978 η αρμάδα του Κρόιφ σκόρπιζε τρόμο στους αντιπάλους της αλλά στους τελικούς κόντρα στους διοργανωτές δεν τα κατάφερε.

Η ομάδα του 2010 μπορεί να μην παίζει το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που είχαμε συνηθίσει από τους “Οράνιε”. Αυτή τη φορά όμως έχει την ουσία. Είναι η μοναδική ομάδα που έχει το απόλυτο μέχρι τώρα με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς. Και αν στον ημιτελικό είχε θεωρητικά πιο εύκολο έργο από την Ισπανία, στους “8” θυμίζουμε ότι απέκλεισε τη μεγάλη Βραζιλία.

Ο Φαν Μάρβαϊκ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα μιας και ο Σνάιντερ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις και θα παίξει κανονικά. Ο Ολλανδός μέσος διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο της σεζόν, μετά το τρεμπλ που έκανε με την Ίντερ ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερς μαζί με Μίλερ, Φορλάν και Βίγια.

Η καλύτερη ομάδα των τελευταίων δύο χρόνων

Η Ισπανία θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα που θα κατακτήσει συνεχόμενα το Ευρωπαϊκό και το Μουντιάλ. Αν και δεν ξεκίνησε καλά, γνώρισε την ήττα από την Ελβετία, συνήλθε γρήγορα και έκτοτε πέτυχε πέντε νίκες.

Στον ημιτελικό έδειξε τα δόντια της απέναντι στην Γερμανία που μέχρι τότε είχε εντυωπσιάσει. Οι Φούριας Ρόχας στηρίζονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε παίκτες της Μπαρτσελόνα και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μοιάζουν πιο ομάδα από όλες.

Ο Ντελ Μπόσκε έλαβε τη “δύσκολη” απόφαση να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον ντεφορμέ Τόρες και δικαιώθηκε. Ο Πέδρο ήταν εκπληκτικός και πιθανότατα θα διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Σέντρα στον αγώνα στις 21.30.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Βαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κούιτ, Φαν Πέρσι.

Ισπανία: Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια.

Διατητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Άγγλος)

Γήπεδο: Soccer City

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε