Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Απίστευτη ματσάρα! Ο Μέσι την έδειξε στους Μαδριλένους [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Τι είδαν τα… μάτια μας! Με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει το 500ο γκολ του και να αφήνει… κόκκαλο τους Μαδριλένους στις καθυστερήσεις, δείχνοντας τους τη φανέλα του, η Μπαρτσελόνα απέδρασε με το διπλό από το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, επικαρτώντας – σ’ ένα ασύλληπτης ομορφιάς παιχνίδι –  της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-2, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Αργεντινός “δήμιος” της Ρεάλ σκόραρε το τρίτο και τελευταίο γκολ της ομάδας του, για την οποία είχε ισοφαρίσει κιόλας απαντώντας στο γκολ του Κασεμίρο, κι επέτρεψε στους “μπλαουγκράνα” να φτάσουν στην κορυφή τη “βασίλισσα” (75 βαθμοί), της οποίας υπερτερούν στην ισοβαθμία. Οι Μαδριλένοι, πάντως, παραμένουν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας κι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το clásico ήταν απίστευτο σε εξέλιξη και τα είχε απλά όλα! Πέντε γκολ, τεράστιες αποκρούσεις από τους δύο τερματοφύλακες, μία αποβολή και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Η Ρεάλ προηγήθηκε με τον Καζεμίρο, η Μπαρτσελόνα έφερε τούμπα το παιχνίδι με τα τέρματα των Μέσι και Ράκιτιτς, αλλά ο Χάμες ισοφάρισε σε 2-2 στο 86′. Κι όμως ο Μέσι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Αργεντινός σούπερσταρ πέτυχε buzzer beater γκολ, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Στο 77′ ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε για δολοφονικό τάκλιν στον Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα έχει να δώσει ακόμα πέντε παιχνίδια μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 6.

Τα εναπομείμαντα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης
Θέλτα (εκτός)
Ντεπορτίβο (εκτός)
Βαλένθια (εντός)
Γρανάδα (εκτός)
Σεβίλλη (εντός)
Μάλαγα (εκτός)

Τα εναπομείντα παιχνίδια της Μπαρτσελόνα:
Οσασούνα (εντός)
Εσπανιόλ (εκτός)
Βιγιαρεάλ (εντός)
Λας Πάλμας (εκτός)
Εϊμπάρ (εντός)

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι είχε πολλές αμφισβητούμενες φάσεις. Η πρώτη σημειώθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Ρονάλντο να ζητάει πέναλτι για ανατροπή απ’τον Ουμτιτί. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα τον βρήκε, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Τα πρώτα 20 λεπτά πέρασαν δίχως ιδιαίτερες φάσεις, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, χωρίς ιδιαίτερη τύχη. Στο 20′ ο Τερ Στέργκεν  έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ρονάλντο, ωστόσο δεν κατάφερε στο 28′ να γλιτώσει την Μπαρτσελόνα από το 1-0.

Έπειτα από γέμισμα του Μαρσέλο, ο Σέρχιο Ράμος (ίσως να ήταν σε θέση οφσάιντ) έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι κι έφτασε στα πόδια του Καζεμίρο, ο οποίος άνοιξε από κοντά το σκορ. Στο μεταξύ, ο σκόρερ του πρώτου γκολ της “Βασίλισσας” θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο διαιτητής του χαρίστηκε ουκ ολίγες φορές στα σκληρά μαρκαρίσματα του.

Η Μπαρτσελόνα έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 33′. Έπειτά από ασίστ του Ράκιτιτς, ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κι έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, με τον Τερ Στέγκεν να κάνει μία τρομερή επέμβαση σε σουτ του συμπατριώτη του, Κρος. Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Μπαρστσελόνα σταμάτησε ακόμα στο 54′ τον Μπενζεμά, στο 67′ τον Ασένσιο, όπως και στο 72′, θυμίζοντας κάτι από Νόιερ.

Στο 73′ η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή, μιας και ο Ράκιτιτς, με τρομερό αριστερό σουτ, έγραψε το 1-2. Το σουτ ήταν άπιαστο, με τον Νάβας να αδυνατεί να το αποκρούσει, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του.

Τα πράγματα για τους Μαδριλένους έγιναν ακόμη δυσκολότερα στο 78′, καθώς έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σέρχιο Ράμος με απευθείας κόκκινη κάρτα για δολοφινικό τάκλιν στον Λιονέλ Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και φλέρταρε αρκετές φορές με το 1-3, ωστόσο ο Νάβας κατέβασε.. ρολά, σταματώντας όλες τις προσπάθειες των Καταλανών. Από το πουθενά, η αλλαγή του Ζιντάν, ο Χάμες Ρόντριγκες, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (2-2) στο 86′ με ωραίο σουτ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Μαρσέλο.

Η Μπαρτσελόνα φαινόταν να ελέγχει το ματς, όμως ο Κέιλορ Νάβας με 2-3 επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του στο ματς και τελικά ήρθε η λύτρωση με τον Χάμες Ροντρίγκες. Κι ενώ η Ρεάλ φαινόταν ότι θα πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και θα κάνει πρόβα τίτλου, ο Μέσι “χτύπησε” στο 92′, “ξεραίνοντας” τους Μαδριλένους.

Ο Αργεντινός άσος ολοκλήρωσε μία υποδειγματική αντεπίθεση των Καταλανών και με υπέροχο σουτ στην κίνηση, έπειτα από ασίστ του Άλμπα, έγραψε το τελικό 2-3.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (70′ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Κρόος, Μπέιλ (39′ Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (82′ Χάμες Ροντρίγκες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Πάκο Αλκάθερ (70′ Αντρέ Γκόμες).
*κόκκινη 77′ Σέρχιο Ράμος

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Σεβίλλη – Γρανάδα 2-0 (4′ και 46′ Γκάνσο)

Σάββατο
Μάλαγα – Βαλένθια 2-0 (36′ Ρέθιο, 40′ Σάντρο Ραμίρεθ)
Βιγιαρεάλ – Λεγκανές 2-1 (68′ και 92′ Μπακαμπού / 90′ Γκερέρο)
Οσασούνα – Χιχόν 2-2 (19′ αυτ. Μερέ, 72′ Κέναν / 79′ Κανέγια, 81′ Κάρλος Κάστρο)
Εσπανιόλ – Ατλέτικο 0-1 (73′ Γκριεζμάν)

Κυριακή
Σοθιεδάδ – Ντεπορτίβο 1-0 (28′ Ουίλιαν Ζοζέ)
Θέλτα – Μπέτις 0-1 (54′ Μπράσανατς)
Λας Πάλμας – Αλαβές 1-1 (44′ ΚΠ Μπόατενγκ / 61′ Ιμπάι Γκόμεθ)
Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-3 (28′ Καζεμίρο, 86′ Χάμες Ροντρίγκες / 33′ και 92′ Μέσι, 73′ Ράκιτιτς)

Δευτέρα
Έιμπαρ – Μπιλμπάο (21:45)

Η βαθμολογία

1. Ρεάλ 75*
2. Μπαρτσελόνα 75
3. Ατλέτικο 68
4. Σεβίλλη 65
5. Βιγιαρεάλ 57
6. Σοθιεδάδ 55
7. Μπιλμπάο 53
8. Έιμπαρ 50
9. Εσπανιόλ 49
10. Θέλτα 44*
11. Αλαβές 44
12. Βαλένθια 40
13. Λας Πάλμας 39
14. Μπέτις 37
15. Μάλαγα 36
16. Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 31
17. Λεγκανές 27
18. Σπόρτινγκ Χιχόν 23
19. Γρανάδα 20
20. Οσασούνα 18

*Η Ρεάλ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε