Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός του ποδοσφαίρου”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ισπανική εφημερίδα συγκρίνει τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζόσε Μουρίνιο για την τακτική που χρησιμοποίησαν ώστε  να σταματήσουν την Μπαρτσελόνα σε Ευρωλίγκα και Κύπελλο Ισπανίας.

Διαβάστε όσα έγραψε ο Καταλανός αρθρογράφος, Γιόσεπ Φίτα, στην εφημερίδα “La Vanguardia”:

«Για τους τίτλους, ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Μουρίνιο είναι αποδεδειγμένα συγκρίσιμα μεγέθη. Ο πρώτος έχει κατακτήσει τα πάντα στο μπάσκετ, ενώ ο δεύτερος έχει κάνει το ίδιο στο ποδόσφαιρο. Εκτός από αυτό, αλλά και τα αξιοζήλευτα βιογραφικά τους, έχουν την ικανότητα με την εξυπνάδα τους να αναγκάζουν θεωρητικά καλύτερους αντιπάλους να να μην αποδίδουν καλά.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Ομπράντοβιτς στα προημιτελικά με την Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα. Εκ των πραγμάτων η Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν σε καλύτερη θέση αφού είχε το πλεονέκτημα κόντρα στην ελληνική ομάδα. Ομως ο Σέρβος τεχνικός είχε την ικανότητα να παρασύρει τους Μπλαουγκράνα σε αργό ρυθμό και κουραστικό ρυθμό καθοδηγούμενο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τελικά να επικρατήσει σε βάρος των πρωταθλητών Ευρώπης, που είχαν ένα ρόστερ γεμάτο αστέρια.

Σημειώστε ότι ο Ομπράντοβιτς, όπως και ο Μουρίνιο, δεν ξέχασε να ασκήσει πίεση προς τους ανθρώπους που είναι πάνω απ’ όλα σε αυτές τις αναμετρήσεις, τους διαιτητές. Είναι πλέον κλασική η εικόνα του Σέρβου προπονητή με το πρόσωπο κόκκινο, πρησμένος και παραμορφωμένος να διαμαρτύρεται σε κάθε διαιτητική απόφαση όσο καθαρή και αν είναι αυτή. Ο Μουρίνιο, εξαιρετικός στην στρατηγική, κάνει πάντα ό,τι και ο Ομπράντοβιτς στην Ευρωλίγκα, στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε