Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ρέφαρε στο Ζάγκρεμπ – Κροατία-Ελλάδα 0-0

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να πραγματοποιεί το καλύτερο του παιχνίδι με το εθνόσημο, η Εθνική Ελλάδος πήρε εκτός έδρας ισοπαλία από την Κροατία και… ρέφαρε την γκέλα με την Γεωργία, για τα προκριματικά του EURO 2012.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα η Εθνική ομάδα έφυγε με το “Χ” από την δυσκολότερη έδρα του ομίλου και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
 
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι Κροάτες προσπάθησαν να πιέσουν, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ισορρόπησαν. Μάλιστα ο Σαμαράς έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν στο 19ο λεπτό πλάσαρε άουτ απέναντι από τον Ρούνιε.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έγινε καλύτερος αλλά η εικόνα δεν άλλαξε. Οι αλλαγές του Μπίλιτς έκαναν πιο επικίνδυνη την ομάδα του, όμως οι προσπάθειες των Κροατών σταματούσαν πάνω στον εξαιρετικό Παπασταθόπουλο. Ο αμυντικός της Μίλαν έκανε σπουδαίο παιχνίδι ενώ από κοντά του σε απόδοση ήταν τόσο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος όσο και ο Τζαβέλλας στο επίσημο ντεμπούτο του με το εθνόσημο.
 
Η Κροατία απείλησε σοβαρά μόνο με την κεφαλιά του Εντουάρντο στο 89΄και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης (70′ Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57′ Γκέκας)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Στρνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Πράνιτς, Βουκόγιεβιτς (57′ Ράκιτιτς), Μόντριτς, Ολιτς (72′ Εντουάρντο), Κράνιτσαρ, Πέτριτς (46′ Γέλαβιτς)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Μάξιμιρ Στάντιον», Ζάγκρεμπ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του 6ου ομίλου Ισράηλ και Γεωργία έμειναν στο 0-0 στην Τυφλίδα, ενώ η Λετονία επικράτησε με 2-0 της Μάλτας στην Βαλέτα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε