Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρεχάγκελ: Αυτοί που έκαναν κριτική να πάψουν και να χειροκροτήσουν!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Γερμανός τεχνικός ξεσπάθωσε εναντίον αυτών που τον κατηγορούσαν πως δεν έπαιζε μοντέρνο ποδόσφαιρο, ενώ τόνισε πως δεν έχει βγει στη σύνταξη.
Πικραμένος ο Γκαγκάτσης – “Σκόπιμα δεν με κάλεσαν στο φιλικό”

“Έγδυσαν” τον Ότο

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από όσα είπε ο Ότο Ρεχάγκελ στην εφημερίδα «Espresso»:

Για το EURO 2004:

«Ήταν η πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής μου καριέρας. Κάθε χρόνο ή κάθε 10 χρόνια συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Όπως και στο ποδόσφαιρο ορισμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν μέχρι ενός ορισμένου σημείου. Μετά ακολουθούν οι νεώτεροι που μπαίνουν στο χώρο. Τότε ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για εμάς και πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα σε όλους τους τομείς και να πανηγυρίσουμε, αφού κι εγώ νιώθω μισός Έλληνας , παρόμοιες επιτυχίες».

Για την περίπτωση να επιστρέψει ως προπονητής στα γήπεδα:

«Πάντα λέγονται και γράφονται πολλά. Αν έρθει κάποια πρόταση και ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, θα την εξετάσω. Δεν είμαι εκτός προπονητικής. Δεν έχω πάρει σύνταξη. Μπορώ να εργαστώ , δόξα τον θεό είμαι πολύ καλά, αλλά δεν αγχώνομαι κιόλας. Όλα είναι ανοιχτά».

Για όσα κατά καιρούς άκουσε λόγω της τακτικής που χρησιμοποιούσε:

«Στο επάγγελμα δέχεσαι κριτική και εν τέλει αυτό που μετρά είναι μόνο η επιτυχία. Το τι σύστημα παρατάσσεις στον αγωνιστικό χώρο, δεν το προσδιορίζει κανείς ούτε η FIFA. Παίζεις όπως θέλεις, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες».

Για την κριτική που δέχτηκε από τους δημοσιογράφους:

«Η ουσία είναι πως κανείς δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στις συζητήσεις που κάναμε με τους παίκτες στα αποδυτήρια όταν παίζαμε εναντίον της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Πού ήταν αυτοί που έγραφαν τότε ότι δεν παίζαμε μοντέρνο ποδόσφαιρο; Πως παίξαμε στον τελικό; Ποιοι ήταν οι ποδοσφαιριστές; Ούτε αυτό δεν γνωρίζουν… Λένε διάφορα χωρίς να έχουν γνώση. Στο EURO 2004 παίξαμε μέσα σε μία εβδομάδα με τρία μεγαθήρια. (Γαλλία, Τσεχία, Πορτογαλία). Και τους νικήσαμε όλους και μάλιστα τους διοργανωτές Πορτογάλους δύο φορές. Άλλοι περιμένουν… 20 χρόνια να νικήσουν τη Γαλλία. Γι αυτό το λόγο πρέπει να κάθονται στην άκρη να μη μιλούν και απλώς να χειροκροτούν».

Για τις διαφορές της δικής του φιλοσοφίας σε σχέση με εκείνη του Φερνάντο Σάντος:

«Συμβαίνει όπως στη ζωή. Για παράδειγμα όταν πας στη τράπεζα δεν αφήνεις τα χρήματα ή τις μετοχές σου χωρίς επίβλεψη γιατί τότε μπορεί να επέλθει η πτώχευση. Εγώ έχω τη δική μου φιλοσοφία στην προπονητική ο κ. Σάντος τη δική του. Αυτά που μετρούν στο τέλος είναι μόνο τα αποτελέσματα».

 
 
 
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε