Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρεζίλεψαν τη χώρα την ημέρα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας – Ενέδρα με μαρμαρόπετρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

– Αναβλήθηκε ο πρώτος τελικός των “αιωνίων” στο ΣΕΦ
– Στο νοσοκομείο οι Περπέρογλου και Σμιθ που τραυματίστηκαν από θραύσματα.
– Εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί η σειρά των τελικών, ή να γίνει με παρουσία μαθητών
–  VIDEO από την επίθεση
– To NewsIt μπήκε στο πούλμαν του Παναθηναϊκού και οι φωτό είναι αποκαλυπτικές!

Καϊμακόγλου: Καληνύχτα Ελλαδίτσα, καληνύχτα μπασκετάκι!

Ιτούδης: Οι πρωταγωνιστές είναι μέσα στο παρκέ…

Καταδίκασε την επίθεση η KΑΕ Ολυμπιακός

Για άλλη μία φορά κάποιοι ανεγκέφαλοι κατάφεραν να αμαυρώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη λαβωμένη εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Την ώρα που η Ελλάδα ακόμα πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα και ενώ όλα τα μάτια του κόσμου είχαν στραφεί στο Καλλιμάρμαρο για την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, κάποιοι αποφάσισαν να μας κάνουν πάλι διάσημους ως “άγριους”.

ΦΩΤΟ NewsIt

Λίγο πριν η αποστολή του Παναθηναϊκού φτάσει στο ΣΕΦ, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και μαρμαρόπετρες στο πούλμαν, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του πούλμαν και να τραυματίσουν ελαφρά τους Περπέρογλου και Σμιθ, οι οποίοι νοσηλευόνται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

ΦΩΤΟ NewsIt

Η επίθεση έγινε στο ύψος του Μοσχάτου -οι άγνωστοι ήταν κρυμένοι και όχι σε μηχανάκια- και οι δύο παίκτες θα πάνε στο νοσοκομείο, γιατί ένιωθαν θραύσματα στα μάτια τους. Ο διεθνής φόργουορντ χτύπησε στη μύτη, ενώ ο Αμερικανός άσος του “τριφυλλιού” εξετάστηκε για θραύσματα στα μάτια. Οι παίκτες γλίτωσαν από σοβαρότερα τραύματα λόγω του γεγονότος ότι το πούλμαν διαθέτει διπλά τζάμια.

ΦΩΤΟ NewsIt

ΦΩΤΟ NEWSIT Αστυνομία προστατεύει το πούλμαν κατόπιν εορτής

Οι παίκτες των “πράσινων” εξετάστηκαν από οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο και διεγνώσθησαν καλά στην υγεία τους.

Tο πούλμαν έμεινε ακινητοποιημένο για αρκετή ώρα, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. αλλά τελικά αναχώρησε για το ΣΕΦ.  Λίγο πριν από τις 9.30μ.μ.. ο Μπιτσαξής έκανε γνωστή την αναβολή του αγώνα σε συνεννόηση με την Αστυνομία και τον ΕΣΑΚΕ.

H ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: “Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 2002 στην τότε ημιτελική σειρά. Και τότε το πούλμαν του Παναθηναϊκού είχε δεχτεί… βροχή πετρών με “θύμα” τον Κόρεϊ Αλμπάνο.

ΦΩΤΟ NewsIt

Όταν η απόφαση αυτή έγινε γνωστή μέσα στο ΣΕΦ, οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν στο παρκέ, χειροκρότησαν τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες και μπήκαν πάλι στα αποδυτήρια για να αποχωρήσουν. Όσον αφορά την αποστολή του Παναθηναϊκού, αποχώρησε λίγο πρις τις 23:00 με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

ΦΩΤΟ NewsIt

ΦΩΤΟ NewsIt

Την Παρασκευή θα γίνει σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων για να υπάρξει μία απόφαση.Το σενάριο να γίνουν τα ματς όπως και οι πρόσφατοι τελικοί του βόλεϊ, με παιδιά και μαθητές μόνο στις κερκίδες, φαίνεται ότι βρίσκεται για τα καλά… στο μυαλό των ιθυνόντων που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ρισκάρουν να συμβεί κάτι ανάλογο ή και χειρότερο σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Ανοικτό είναι το -ακραίο- ενδεχόμενο να μην γίνουν καν οι τελικοί.

Η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωσε πως σχηματίζεται δικογραφία προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι που προκάλεσαν υλικές ζημιές και τραυματισμούς στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που θα κινηθεί για τον εντοπισμό των υπευθύνων:

“Σήμερα και περί την ώρα 20.15 το λεωφορείο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, το οποίο κινούνταν επί της νέας παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου, με κατεύθυνση προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και συνοδεύονταν από δύο διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και οχήματα της Άμεσης Δράσης, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από άτομα που βρίσκονταν και κινούνταν παράπλευρα της νέας παραλιακής λεωφόρου (παλαιά παραλιακή). Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δυο αθλητές οι οποίοι μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίζεται δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος των αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς του λεωφορείου, για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος των δυο αθλητών, καθώς και για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την αθλητική βία”

Φωτογραφίες ανέβασε ο Μάικ Μπατίστ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας χαρακτηριστικά “αυτή η αηδία πρέπει επιτέλους να σταματήσει”!



Ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡFM τόνισε:
“Χτυπήθηκε το πούλμαν από πέτρες στην παραλιακή, λίγο πριν φτάσουμε στο ΣΕΦ. Τι να δούμε (σ.σ. για το πόσα άτομα έκαναν την επίθεση); Είχαμε μαζί μας πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη. Κάποιοι πέταξαν πέτρες, έστησαν προφανώς μια ενέδρα. Τραυματίστηκαν ο Περπέρογλου και ο Σμιθ και θα πάνε στο νοσοκομείο, γιατί νιώθουν θραύσματα στα μάτια τους, για να δούμε αν όντως έχουν θραύσματα”.

Οσο για το αν ο Παναθηναϊκός θέλει να γίνει ο πρώτος τελικός, μετά από την επίθεση, επεσήμανε: “Τι να σας πως τώρα; Είμαστε σε σύγχυση, δεν ξέρω τι θα κάνουμε. Το πούλμαν είναι ακινητοποιημένο, δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε”.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H εντυπωσιακή τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε