Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ρίο 2016 – Πούτιν: “Η Ρωσία δεν ανέχεται τον αποκλεισμό των καθαρών αθλητών της”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

O Bλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι ξεπερνά το όριο της νομιμότητας ο αποκλεισμός των “καθαρών” αθλητών από το Ρίο, αλλά και σημείο της κοινής λογικής.

Συνάντησε τους Ρώσους αθλητές που πρόκειται να αναχωρήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην ομιλία του αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα των αποκλεισμών των αθλητών της χώρας από την κορυφαία των διοργανώσεων.

Εξήγησε ότι η Ρωσία δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια για τους αθλητές της που είναι “καθαροί” και δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν στο Ρίο, ενώ επεσήμανε: “Οι αθλητές των άλλων χωρών καταλαβαίνουν ότι η ποιότητα των μεταλλίων που θα κατακτήσουν είναι διαφορετικά. Είναι διαφορετικό να κερδίζεις κόντρα στους ισχυρούς, από το να πετυχαίνεις μια νίκη απέναντι στους αδύναμους. “Μια τέτοια νίκη θα έχει διαφορετική γεύση ή κακή γεύση”, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

“Δεν συμφωνούμε με τον αποκλεισμό των αθλητών που έχουν καθαρό ιστορικό στο ντόπινγκ. Δεν θα το ανεχθούμε αυτό! Είναι κάθετα αντίθετο με τις αρχές του Ολυμπισμού. Θα κινηθούμε μόνο εντός του νομικού πλαισίου και σύμφωνα με όσα ορίζει η Ολυμπιακή Χάρτα”.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα φέρει όλους τους αθλητές που παραβίασαν τους κανονισμούς περί ντόπινγκ προ των ευθυνών τους.

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε