Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρισκάρει περισσότερα απ' όσα, ίσως, κερδίσει...

Ρισκάρει περισσότερα απ' όσα, ίσως, κερδίσει...
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.07.2010 | 20:11
Πρώτη δημοσίευση: 13.07.2010 | 20:11

Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος έχει χειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις στην πολιτική του καριέρα. Τις περισσότερες φορές με επιτυχία, υπερασπιζόμενος μάλιστα το ενωτικό προφίλ του.

Αυτές οι ικανότητες του θα του χρειαστούν και με το παραπάνω στη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Γιατί εδώ δεν πρόκειται απλά για μάχες εξουσίας αλλά και για μάχες οικονομικής και κοινωνικής ισχύος. Μάχες αδυσώπητες χωρίς αρχές πολλές φορές και με τον λεγόμενο φιλικό Τύπο να χύνει το δηλητήριο του κάνοντας τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Το να ερμηνεύσει κανείς ποιοι ήταν οι λόγοι που ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ δέχτηκε την πρόταση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, είναι μάλλον παρακινδυνευμένο σ' αυτή τη φάση.

Από τις πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου, προκύπτει διάθεση για ενότητα και αμηχανία σχετικά με τα ειδικότερα θέματα του ποδοσφαίρου. Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι θα ασχοληθεί με τα θεσμικά. Πηγαίνοντας μια βόλτα στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας θα ανακαλύψει τον θαυμαστό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα διαπιστώσει ότι οι συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος του ήταν εύκολη υπόθεση μπροστά στα αντικρουόμενα και πολλές φορές ευτελή συμφέροντα των ομοτράπεζών του. Ωστόσο το μέγα πρόβλημα του θα είναι οι ισορροπίες ανάμεσα στους μετόχους του Παναθηναϊκού. Αυτό που ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις του χαρακτήρισε διασφάλιση της ενότητας.

Εδώ ακριβώς είναι το μέγα πρόβλημα. Ενότητα δεν υπάρχει και πιθανώς να μην υπάρξει παρά τις επίπονες προσπάθειες του. Τότε ο ίδιος θα έχει αναλάβει χωρίς να του αναλογεί ένα μέρος της ευθύνης αφαιρώντας το ενδεχομένως από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που τον εγκατέστησε στην προεδρική καρέκλα. Μεγάλο ρίσκο για μάλλον μικρό κέρδος...

Γιώργος Χελάκης

Διαβάστε ακόμη

  1. Αποκάλυψη! Γιατί δεν θα γινόταν η εκστρατεία στην Τροία
  2. Γερμανοί οι μεγάλοι τοκογλύφοι της Ευρώπης
  3. Τσίπρας - Μητσοτάκης: Ντεμοντέ και εκτός τόπου και χρόνου η αντιπαράθεση στη Βουλή
  4. Αίσχος κύριοι πολιτικοί. Επιστρέφουν κλέφτες στο Δημόσιο
  5. Θα μας τρελάνει ο Χουλιαράκης
   Διαδώστε αυτό το άρθρο