Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ροπαλιά” και… γιορτή για Ηρακλή! Έπεσε τρίτος ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο “Γηραιός” γίνεται την Κυριακή 107 ετών και μια ημέρα νωρίτερα το… γιόρτασε, επικρατώντας εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 1-0. Ο Βέλλιος το γκολ της νίκης, που έριξε το “τριφύλλι” -με ένα παιχνίδι λιγότερο- κάτω απ’ τον Πανιώνιο. Έδειξε βελτίωση το “τριφύλλι” του… Στραματσόνι, αλλά θέλει ακόμα δουλειά! Ντεμπούτο για τον ιταλό τεχνικό αλλά και για τον Εσιέν!

Δειτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

“Μαύρο” ήταν το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσόνι και του Μίκαελ Εσιέν στη Superleague, καθώς ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 1-0 από τον Ηρακλή στο “Καυτανζόγλειο”, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Ο Βέλλιος στο 23΄ πέτυχε το γκολ του “Γηραιού” που πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη, αφήνοντας τους “πράσινους” στους 22 και κάτω από τον Πανιώνιο (έχει και αυτός 22 -με παιχνίδι περισσότερο- αλλά έχει νίκη στο μεταξύ τους ματς).

Όσον αφορά τον Εσιέν, ήταν ορεξάτος, αλλά στις κινήσεις του φάνηκε η απουσία αγωνιστικής δράσης (πολύ προσεκτικός). Προσπάθησε να έχει σίγουρες μπαλιές, σε ένα ρόλο να συνδέσει την άμυνα με το κέντρο και ανέλαβε να εκτελέσει αρκετά “στημένα” χωρίς όμως να κάνει κάτι παραπάνω.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με τον Ηρακλή να πιέζει ψηλά, να επιτίθεται από τις πτέρυγες και τον Παναθηναϊκό να… περιμένει και να ανταπεξέρχεται -αρχικά- με ευκολία. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 15′ είχαν την πρώτη μεγάλη τους φάση, με τον Μπουλούτ να σημαδεύει ψηλά προ του Στιλ.

Ο “Γηραιός” εξακολούθησε να έχει επιθετική διάθεση, οι “πράσινοι” έδειξαν μεγάλη δυσκολία στην ανάπτυξη τους με το 4-4-2 του Στραματσόνι και στο 23′ έγινε το 1-0. Ο Βέλλιος βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του “τριφυλλιού”, δεν έκανε πάσα στον αμαρκάριστο Μπουλούτ, προσποιήθηκε πάνω στον Σάντσεθ και με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Στιλ άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Στραματσόνι “ξύπνησαν”… για λίγο -αφού Ατζαγκούν και Αμπέντ δεν φάνηκαν- κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 29′ με τον Καρέλη. Οι Θεσσαλονικείς όμως δεν άφησαν απ’ τα χέρια τους τα ηνία του παιχνιδιού, βρήκαν σε μέτρια βραδιά την αμυντική λειτουργία των “πρασίνων” και στο 38′ Βέλλιος και Ρομάνο “έκρυψαν” την μπάλα, με τον δεύτερο να την στέλνει μόλις άουτ με σουτ μέσα απ’ την περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Καρέλη να σουτάρει μόλις άουτ στο 49′, στην πρώτη φάση του ημιχρόνου. Σε αυτό βοήθησε και η είσοδος του Νίνη (55′) στη θέση του αρνητικού Ατζαγκούν. Οι “πράσινοι” κέρδισαν μέτρα προς την εστία του Χουάντερσον, ήταν σαφέστατα βελτιωμένοι, με τον “Γηραιό” να οπισθοχωρεί και να προσπαθεί να διαχειριστεί την πρωτοπορία του στο σκορ.

Το “τριφύλλι” έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους, αλλά η ομάδα του Παπαδόπουλου άντεξε, κι έτσι πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, την τρίτη της στο πρωτάθλημα.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ (76’ Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο (87’ Περόνε), Πασάς

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος (73’ Μαρινάκης), Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Εσιέν, Ζέκα, Ατζαγκούν (58’ Νίνης), Αμπέντ (86’ Κλωναρίδης), Καρέλης, Μπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε