Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ροζ σκάνδαλο διαιτησίας

Ροζ σκάνδαλο διαιτησίας
Ο 27χρονος διατητής Μίχαελ Κέμπτερ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.02.2010 | 14:06
Πρώτη δημοσίευση: 23.02.2010 | 14:06

Διαστάσεις έχει πάρει στη Γερμανία η υπόθεση της καταγγελίες διαιτητή ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών της γερμανικής λίγκας.

Ο 27χρονος Μίχαελ Κέμπτερ κατήγγειλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Bild" τον 62χρονο Μάνφρεντ Άμαρελ και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Στο αυτοκίνητο, καθ’οδόν για το ξενοδοχείο μετά από έναν αγώνα, μου έπιασε το πόδι και το χέρι του ανέβηκε μέχρι τα γεννητικά μου όργανα. Με φίλησε στο στόμα παρόλο που του έδειξα ότι δεν μου άρεσε. Δεν σταμάτησε εκεί, αλλά το βράδυ χτυπούσε την πόρτα του δωματίου μου. Υπήρχαν συνολικά τρία τέτοια περιστατικά", διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι ομοφυλόφιλος. 

Ο νεαρός διαιτητής εξήγησε ότι του πήρε κάποιο χρόνο μέχρι να πάρει την απόφαση να γνωστοποιήσει το θέμα, αλλά επικράτησε μέσα του το καθήκον να προστατεύσει τους νέους συναδέλφους του. "Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες για μένα. Έπρεπε να βγάλω αυτό το βάρος από πάνω μου, γι’αυτό και αποφάσισα να κάνω αυτό το βήμα. Δεν ήμουν μόνος μου, είχα τη συμπαράσταση των φίλων μου και της ομοσπονδίας. Φοβόμουν για την καριέρα μου σαν διαιτητής και ντρεπόμουν. Προσπάθησα να το κρατήσω μέσα μου, αλλά αποφάσισα να μιλήσω για να προστατέψω τους νεότερους συναδέλφους".

Τέλος, σε ο,τι αφορα τις πιθανές αντιδράσεις των φιλάθλων στο γήπεδο, είπε: "Δεν φοβάμαι. Δεν ήμουν ο θύτης, αλλά το θύμα σε αυτή την ιστορία και ήθελα να βγει η αλήθεια στην επιφάνεια. Ελπίζω να το κατανοήσουν αυτό οι φίλαθλοι".

Ο Μάνφρεντ Άμαρελ, μετά την καταγγελία υπέβαλε την παραίτηση του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο