Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Σάκκαρη στο NewsIt: “Ανατρίχιαζα στο Ελλάς Ολέ! Ολέ!”

Σάκκαρη στο NewsIt: “Ανατρίχιαζα στο Ελλάς Ολέ! Ολέ!”

Μια εξέδρα σηκώθηκε στον… αέρα για τη Μαρία Σάκκαρη. «Πω! Πω! Πω! Μαρία σ’ αγαπώ» της τραγουδούσαν οι ομογενείς οπαδοί. Της έφτιαξαν ψυχολογία με το «Ελλάς ολέ!». Η 21χρονη τενίστρια τους απόλαυσε πολύ και επειδή… θέλει να τους ακούσει και πάλι… σκέφτηκε να προκριθεί και στον 3ο γύρο του Australian Open! Οι παραστάσεις της Μαρίας και των οπαδών της στη Μελβούρνη δεν χάνονται!

Η Σάκκαρη μίλησε στον ανταποκριτή του NewsIt, Κυριακό Γκολντ για την παρουσία της στο Αυστραλιανό Οπεν και την πρόκρισή της, τη συμβουλή της μητέρας της Αγγελικής Κανελλοπούλου και τους ομογενείς που τη στηρίζουν στους αγώνες της: «Εκανα μια πολύ καλή αρχή! Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Είναι κάτι που σίγουρα δεν το περίμενα, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη», είπε το γελαστό παιδί του τένις: «Το χαμόγελο δεν φεύγει ποτέ. Ισως αποχωρεί για λίγο μετά τις ήττες και επιστρέφει! Ενα παραπάνω τώρα, ύστερα από τέτοια επιτυχία κι ένα τέτοιο βήμα».

Ομως, οριακά δεν έφτασε στην Αυστραλία με κακή ψυχολογία: «Τους τελευταίους μήνες σκεπτόμουν πάρα πολύ. Είχα πολλούς πόντους να κάνω defend και με επηρέαζε πολύ αυτό. Πέρυσι, είχα πάει καλά κι έφτασα να έχω αρνητικές σκέψεις. Ηρθα στη Μελβούρνη, χωρίς κάποια προσδοκία και ματς με ματς έφτασα στον τρίτο γύρο. Ηξερα ότι η Κορνέ είναι πολύ δυνατή αντίπαλος. Είχε παίξει στον τελικό στο Μπρίσμπειν και είχε πολύ δυνατά παιχνίδια. Δεν πίεσα τον εαυτό μου να νικήσω. Ηξερα ότι είναι 50 – 50 οι πιθανότητες, αλλά εκείνη είναι καλύτερη παίκτρια βαθμολογικά, άρα δεν είχα άγχος. Με δυσκόλεψε αρκετά. Στο τέλος μόνο αγχώθηκα για να κλείσω το ματς».

Στη Μελβούρνη είναι μαζί της και η μητέρα της Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία φροντίζει να την κρατάει ήρεμη: «Η μητέρα μου, πριν από τον αγώνα μου είπε να μπω χωρίς άγχος, να το διασκεδάσω και ό,τι κάνω. Μετά τον αγώνα, μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, δεν προλάβαμε να πούμε πολλά. Ηταν πολύ συγκινημένη!»…

Οταν έφτασε στη Μελβούρνη, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αυτή τη στιγμή αποκάλυψε -γελώντας- ότι ζήτησε κάτι… απίστευτο: «Γούρι δεν έχω, αλλά οι Ελληνες είμαστε λίγο προληπτικοί. Να φανταστείς, ζήτησα στο ξενοδοχείο το ίδιο δωμάτιο με πέρυσι, αλλά δεν μπορούσαν να μου το δώσουν. Εχω και το ίδιο λόκερ στα αποδυτήρια. Βέβαια, εμείς οι Ελληνες είμαστε μαχητές και δεν τα παρατάμε. Δεν τα παράτησα ούτε μια στιγμή στο ματς και πίστευα σε κάθε πόντο ότι μπορώ να νικήσω. Νομίζω ότι αυτό έκανε τη διαφορά».

Στην επισήμανση ότι ο Μάρκος Παγδατής αντιμετωπίζει τη Μελβούρνη ως το δεύτερο του σπίτι τόνισε: «Κι εγώ έτσι τη βλέπω. Μην πω και ως πρώτο μου σπίτι και όχι δεύτερο, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε τουρνουά. Αρα για εμάς όταν αγωνιζόμαστε εδώ είναι σαν να παίζουμε στη χώρα μας. Ο κόσμος είναι καταπληκτικός. Εγώ πέρυσι το βίωσα για πρώτη φορά. Βέβαια, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο σήμερα. Τώρα ήταν απίστευτο. Κι ελπίζω σε κάθε ματς ακόμη πιο πολύ. Οταν τραγουδούσαν «Πω! Πω! Πω! Μαρία σ ‘ αγαπώ ήθελα να γελάσω. Αλλά είπα: ”Συγκεντρώσου τώρα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να γελάσεις”. Ομως, ήταν πολύ αστείο… Το «Ελλάς ολέ! Ολέ! Ολέ!» είναι το αγαπημένο μου, απ’ όσα φώναζαν. Οταν σηκωνόμουν από κάποιο change over και το τραγουδούσαν ανατρίχιαζα!»

Η Σπαρτιάτισσα Μαρία μίλησε και για την καταγωγή της: «Εχω περάσει λίγο καιρό στη Σπάρτη. Τη σπαρτιάτικη νοοτροπία την έχω. Είναι τα γονίδια μάλλον…»

Στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει την 34χρονη Κροάτισσα, Μιργιάνα Μπαρόνι (Νο 79 στον κόσμο), που σημείωσε την έκπληξη της ημέρας στο γυναικείο ταμπλό, αποκλείοντας την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη: «Δεν έχω άγχος για το επόμενο ματς. Είναι πολύ δύσκολη αντίπαλος. Παίζει γρήγορα και δυνατά. Δεν θα βάλω άγχος στον εαυτό μου. Νίκησε τη Ραντβάνσκα, που είναι Νο3 στον κόσμο. Σίγουρα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα το διασκεδάσω και ό,τι κάνω. Ραντεβού το Σάββατο και μακάρι όλα να πάνε καλά!».

Ωστόσο δεν θα έκλεινε τη συνέντευξή της χωρίς…: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που έρχεται φέτος στους αγώνες μου, αλλά και σε αυτούς που ήρθαν πέρυσι. Είναι πολύ σημαντική η υποστήριξή τους στο ματς και μου ανεβάζουν την ψυχολογία. Ευχαριστώ και τους Ελληνες που είναι στην πατρίδα, μου στέλνουν μηνύματα και με στηρίζουν».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε