Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σάκκαρη στο NewsIt: “Να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στον τρίτο γύρο του Australian Open σταμάτησε η εξαιρετική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη. Η 21χρονη τενίστρια Νο 94 στον κόσμο, η οποία πέρυσι είχε προκριθεί στον 2ο γύρο του τουρνουά, ηττήθηκε από την Κροάτισσα, Μιριάνα Λούτσιτς Μπαρόνι (Νο 79 στην παγκόσμια κατάταξη) με 3-6, 6-2, 6-3 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο αποκλεισμός της μπορεί να τη στεναχώρησε λιγάκι, ωστόσο μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της στο Australian Open. Η Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνία τενίστρια, ύστερα από 12 χρόνια που αγωνίστηκε στον 3ο γύρο ενός Grand Slam, ενώ με την ολοκλήρωση του τουρνουά θα ανέβει στη Νο91 της WTA από το Νο94 που βρισκόταν όταν ξεκίνησε το Open της Αυστραλίας.

Η Σάκκαρη μίλησε στον ανταποκριτή του NewsIt, Κυριακό Γκολντ, για την ήττα από τη Μιριάνα Λούτσιτς Μπαρόνι, την παρουσία της στο Australian Open, τα μελλοντικά σχέδια της, αλλά και για τον κόσμο που ήταν στο πλευρό της.

Κατερίνα ήταν ένας δύσκολος αγώνας για σένα. Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε παραπάνω;

“Σίγουρα το παιχνίδι της. Έπαιξε σε γενικές γραμμές πολύ καλά, εγώ δεν έκαναν αυτό που μπορούσα. Έπρεπε να πιέσω παραπάνω, γιατί όπως είδαμε εκείνη είναι μία πολύ επιθετική παίκτρια. Δεν ήταν αρκετό αυτό που έκανα σήμερα, ώστε να κερδίσω. Δεν μου βγήκαν πολλά χτυπήματα, με αποτέλεσμα να χάσω και να μην παίξω το τένις που παίζω πάντα”.

Ωστόσο, ήταν μία μεγάλη επιτυχία εκεί που έφτασες. Το περίμενες να φτάσεις σ’ αυτό το σημείο του Open;

“Για να είμαι ειλικρινής όχι, άλλα από την άλλη έχω στεναχωρηθεί λιγάκι που σήμερα δεν είχα το αποτέλεσμα που θα ήθελα να έχω. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλό τουρνουά”.

Για τον κόσμο που την αποθέωσε στο τέλος του αγώνα:

“Ο κόσμος ήταν φοβερός από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Θα ήθελα να τους πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, γιατί όπως έχω πει και στο παρελθόν, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέτοιους ανθρώπους απέξω να μας υποστηρίζουν”.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

“Θα κοιτάω κάθε εβδομάδα ξεχωριστά, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προφανώς όσο πιο ψηλά μπορώ να φτάσω φέτος, τόσο το καλύτερο θα είναι για μένα. Ξέρουμε πως από εδώ και πέρα είναι πολύ δύσκολο να ανεβαίνεις στη βαθμολογία, αλλά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τερματίσω όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Έχεις αποφασίσει σε ποια τουρνουά θα πας φέτος;

Όχι για όλο το διάστημα, Θα παίξω στην Ντόχα και μετά στη Βουδαπέστη και στη Μαλαισία και μετά θα πάω στην Αμερική. Τώρα αν αλλάξει κάτι δεν το ξέρω, αλλά θα το συζητήσω με τον προπονητή μου και θα δούμε.

Η βάση σου θα παραμείνει στην Ισπανία;

“Ναι, ναι φυσικά”.

Τι σου είπε η μητέρα σου (σ.σ. Αγγελική Κανελλοπούλου) μετά τον ήττα από την Μιριάνα Λούτσιτς Μπαρόνι και τον αποκλεισμό σου από το Australian Open;

“Δεν πειράζει, αλλά δεν της έχω μιλήσει και πάρα πολύ. Τώρα που θα τη δω, θα μου πει σίγουρα πως δεν πειράζει και δεν έγινε κάτι, όπως μου έλεγε πάντα”.


 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε