Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάλπι-σμα κορυφής – Ο ΠΑΟΚ πήρε τα…ηνία απ’ τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Με τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο “δικέφαλος του Βορρά” επικράτησε του μέτριου -σε ένα ακόμα ματς- Παναθηναϊκού μέσα στην Τούμπα (1-0), ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ και πλέον είναι το φαβορί για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ καλή εμφάνιση από το νεαρό Σταφυλίδη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, τον νίκησε (1-0) και “πάτησε” στην κορυφή στην βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος με 7 βαθμούς, ένα περισσότερο από την ΑΕΚ (6) και δύο από το “τριφύλλι” (5), που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κατάφερε και επέβαλλε -αρχικά- τον ρυθμό του, έχοντας για περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Χαλκιά. Οι γηπεδούχοι ήταν εγκλωβισμένοι στον χώρο του κέντρου (ειδικά ο Λαζάρ δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα) και κατάφεραν να κάνει αισθητή την παρουσία τους κυρίως επιτιθέμενος από τις πτέρυγες,.

Με το πέρας του χρόνου ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε πρωτοβουλίες και έφτασε στο γκολ στο 32′ με την προβολή του Σαλπιγγίδη στο σουτ του Σταφυλίδη. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν επιθετικά, αλλά το τέρμα του Αθανασιάδη σημειώθηκε -σωστά- ως οφ σάιντ. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους -και χαμένη ευκαιρία να έρθει το ματς στα ίσα- ήταν στο 43′, όταν ο Σταφυλίδης πρόλαβε να διώξει κόρνερ, προ του Κατσουράνη.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βρει ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά στην επανάληψη, προκειμένου να δημιουργήσει ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Τα πολλά λάθη αλλά και τα… νεύρα έριξαν τον ρυθμό του αγώνα και έτσι δεν είδαμε κάτι καλό.

Οι πολλές αλλαγές απ’ τις δυο ομάδες και οι κάρτες που έδειξε ο διαιτητής έκαναν βοήθησαν στο να μην βελτιωθεί το θέαμα στην Τούμπα. Χαρακτηριστικό είναι πως φτάσαμε στο 83′ για να δούμε μία καλή στιγμή, με το σουτ του Φωτάκη έξω απ’ την περιοχή του Καρνέζη, ενώ το πρώτο σουτ με αξιώσεις του Παναθηναϊκού στην επανάληψη έγινε στο 90+1 από τον Καραγκούνη!

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Γεωργιάδης (84’ Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (94’ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Ιβιτς (77’ Φωτάκης), Λαζάρ, Αθανασιάδης, Έτο 

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (60’Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Βιτόλο, Σιμάο (69’ Τοτσέ), Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα, Κλειτον(80’ Καραγκούνης)

Η βαθμολογία μετά από 3 αγώνες

1. ΠΑΟΚ 7
2. ΑΕΚ 6
3. Παναθηναϊκός 5
4. Ατρόμητος 2

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής – Κυριακή 13 Μαϊου 2012

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – A.E.K. 17:00
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ. 19:15

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε