Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Σαμαράς: Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο διεθνής επιθετικός τόνισε πως η Εθνική είναι έτοιμη για τον εναρκτήριο αγώνα και τόνισε πως μία νίκη στην αναμέτρηση με τους Πολωνούς θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει χαρά ο κόσμος και να ξεφύγει απ’ τα προβλήματα του.

Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης:

«Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις και να λέω μεγάλα λόγια. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι με την Κροατία, τη χαρά που δώσαμε στον κόσμο και τη δυνατότητα να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματά του. Αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εδώ. Όσο για το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα, θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μακάρι να δώσουμε ξανά χαρά στον κόσμο. Είμαστε μια νέα ομάδα, με πολλά νεαρά παιδιά που συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Το κλίμα είναι πολύ καλό κι από εκεί ξεκινούν όλα. Από τη στιγμή που είμαστε εμείς ενωμένοι και βοηθούμε τους νέους να προσαρμοστούν, μπορούν να έρθουν καλά αποτελέσματα».

Για την αγωνιστική ετοιμότητα της Εθνικής είπε: «Είμαστε έτοιμοι. Έχουμε περάσει το σκληρό στάδιο της προετοιμασίας, η ομάδα βρίσκει τη φρεσκάδα της και πιστεύω πως σωματικά και πνευματικά είμαστε έτοιμοι. Φυσικά δεν θα πω ποιες είναι οι αρετές και οι αδυναμίες της ομάδας μας, θα πρέπει να τις δείτε μόνοι σας. Το μόνο που ξέρω είναι πως είμαστε ομάδα με πίστη, πάθος και αυτοπεποίθηση, με παίκτες που πιστεύουν στους εαυτούς τους και στην ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα».

Στο ερώτημα αν θεωρεί πως η Εθνική έχει πρόβλημα στο γκολ, απάντησε: «Δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα στο γκολ. Τα φιλικά είναι τελείως διαφορετικά από τα επίσημα. Το στάδιο προετοιμασίας ήταν πολύ δύσκολο και δεν είχαμε τη φρεσκάδα για να δώσουμε το κάτι παραπάνω στους αγώνες. Δεν νομίζω πως έχουμε πρόβλημα στο γκολ. Αν υπήρχε, δεν θα βγαίναμε πρώτοι στον όμιλο».

Αναφορικά για το χαμένο πέναλτι στο πρόσφατο φιλικό, είπε: «Είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν κι εγώ κοιτάζω το μέλλον, πώς θα βοηθήσω την ομάδα».

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για την εθνική Πολωνίας, ο επιθετικός της Σέλτικ απέφυγε να ασχοληθεί με τον αντίπαλο. «Κοιτάζω μόνο τη δική μου ομάδα και πώς θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα, ώστε να προσεγγίσουμε σωστά τον αγώνα. Δεν με ενδιαφέρει πώς θα παίξει ο αντίπαλος ή η ατμόσφαιρα. Είμαστε προσηλωμένοι μόνο στο δικό μας παιχνίδι, πώς θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες και θα κερδίσουμε», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν του προκάλεσε έκπληξη η μη κλήση του Άρτουρ Μπόρουτς στην εθνική Πολωνίας, απάντησε: «Τον ξέρω καλά από τη Σέλτικ, θεωρώ πως είναι γκολκίπερ υψηλού επιπέδου, αλλά η γνώμη μου δεν μετρά. Σημασία έχει η άποψη του ομοσπονδιακού προπονητή της Πολωνίας. Όμως εγώ θεωρώ πως είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας».

Όσο για τον Πάβελ Μπρόζεκ, που υπήρξε συμπαίκτης του στη Σέλτικ, ανέφερε: «Δεν έπαιξε πολλά ματς φέτος με την ομάδα. Είναι καλός παίκτης και χαρακτήρας, αλλά τον έχω δει μόνο στην προπόνηση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε