Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Σαμποτάζ” του BBC για την υποψηφιότητα της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 2018;

O Nτέιβιντ Μπέκαμ με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, Σεμπάστιαν Κόε, ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, “επιστρατεύονται”, για να σώσουν την κατάσταση, μετά την εκπομπή του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου.

Μόλις χθες η Μεγάλη Βρετανία έβλεπε με έκπληξη να μεταδίδεται από το BBC η εκπομπή “Panorama”, όπου πρωταγωνιστούν καταγγελίες για χρηματισμό μελών της FIFA. Όλα αυτά τρείς ημέρες πριν αποφασιστεί ποια υποψηφιότητα θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Οι Τζακ Γουόρνερ και Ίσα Χαγιάτου, τα ονοματα των οποίων αναφέρθηκαν στην εκπομπή, είναι δύο από τους στόχους των “τριών λιονταριών”, όπως χαρακτηρίζονται από τον βρετανικό Τύπο οι Μπέκαμ, Κάμερον και Ουίλιαμ, προκειμένου να γίνει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί και πλέον φέρνει την Αγγλία πίσω από την υποψηφιότητα της Ρωσίας και την κοινή Ισπανίας-Πορτογαλίας.

Η ζημιά έγινε, καθώς ο αντιπρόεδρος της FIFA, Ίσα Χαγιάτου ενδέχεται να κληθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αντικρούσει τα όσα ελέχθησαν στην εκπομπή. Σε πρώτη φάση, η ΔΟΕ ζήτησε από το BBC να της δώσει όσα στοιχεία έχει στη διάθεση του, καθώς ο Χαγιάτου είναι μέλος της.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο πρωθυπουργός και ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, θα παρεβρεθούν σε δεξιώσεις στην Ζυρίχη, όπου αναμένεται να συναντήσουν όλα τα μέλη της FIFA. Στόχος τους είναι κάνουν περιορισμό της…ζημιάς που έχει γίνει και να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 12 θετικές ψήφους από τα 23 μέλη της επιτροπής.

Η Αγγλία βασίζεται επίσης στην παρουσίαση που θα κάνει το πρωί της Πέμπτης και θα έχει διάρκεια μισής ώρας, όπως άλλωστε θα κάνουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι. Οι Άγγλοι θεωρούν ότι είναι θετικό ότι η παρουσίαση τους θα γίνει μια ώρα πριν από εκείνη της Ρωσίας, που για πολλούς είναι το φαβορί.

Η απόφαση αναμένεται το απόγευμα της Πέμπτης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε