Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σαν να ήταν μεγάλος τελικός – Στην τρίτη θέση η Γερμανία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Συνήθως ο μικρός τελικός προσφέρει πλούσιο θέαμα και μεγάλες συγκινήσεις. Έτσι έγινε και φέτος με την Γερμανία να επικρατεί 3-2 της Ουρουγουάης που είχε δοκάρι με τον Φορλάν στο 90′. Και πάλι μέσα έπεσε στην πρόβλεψη του το χταπόδι – μέντιουμ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μεγάλη μάχη γίνεται και για την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς. Αυτή τη στιγμή 4 παίκτες έχουν πέντε γκολ και απομένει μόνο μεγάλος τελικός. Φορλάν, Μίλερ, Βίγια και Σνάιντερ αν οι δύο τελευταίοι δεν σκοράρουν θα μοιραστούν την πρωτιά.

 
Ο μικρός τελικός που διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή ήταν συγκλονιστικός. Η Γερμανία ξεκίνησε πιο δυνατά αν και είχε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Κλόζε και Ποντόλσκι αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού και έτσι ο πρώτος δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πρωτιά στους σκόρερς όλων των εποχών. Ίσως έχει ακόμη μία ευκαιρία σε τέσσερα χρόνια αν και τότε θα είναι 36 ετών…

Οι Γερμανοί με τα μετάλλια της τρίτης θέσης, ΦΩΤΟ REUTERS.

 
Το νέο μεγάλο αστέρι των Γερμανών ο Μίλερ, αν και είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που συμμετείχε, άνοιξε το σκορ στο 18′ και έφτασε τα πέντε στο Μουντιάλ.
 
Στο 28΄ήρθε η απάντηση για την Ουρουγουάη με τον Καβάνι να ολοκληρώνει ιδανικά μία εξαιρετική αντεπίθεση της Σελέστε. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του επιθετικού της Παλέρμο στο Παγκόσμιο κύπελλο.
 
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν ευκαιρίες, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Φορλάν στο 51′ με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Δυστυχώς για τους Ουρουγουανούς ο Μουσλέρα δεν ήταν σε καλή ημέρα και αυτό το πλήρωσαν πέντε λεπτά αργότερα. Ο Γιάνσεν με κεφαλιά ισοφάρισε αφού ο πορτιέρο της Σελέστε έκανε άστοχη έξοδο.
 
Αν και τα πράγματα έδειχναν ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, που θα ήταν μόλις η δεύτερη σε μικρό τελικό, ο Κεντίρα σε ακόμη μία αδράνεια της άμυνας της Ουρουγουάης με κεφαλιά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Γερμανία.
 
Το ματς δεν είχε τελειώσει αφού στις καθυστερήσεις η Ουρουγουάη κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση. Ο Φορλάν ανέλαβε την εκτέλεση αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Μπουτ.
 
Η Γερμανία κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά την τρίτη θέση σε Μουντιάλ, ενώ η Ουρουγουάη απέδειξε σε όλους ότι πανάξια έφτασε στην τετράδα.

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Καβάνι (88′ Αμπρέου), Σουάρεζ, Φορλάν, Πέρεζ (77′ Γκάργκανο), Μάξι Περέιρα, Αρεβάλο Ρίος, Κάσερες.
 
Γερμανία: Μπουτ, Γιάνσεν (81′ Κρος), Φρίντριχζ, Αόγκο, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (90′ Τάσκι), Μίλερ, Μερτεζάκερ, Κακάου (73′ Κίσλινγκ), Μπόατενγκ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε