Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σάντος: Δεν θα προπονήσω άλλη ομάδα

Ο Φερνάντο Σάντος
Ο Φερνάντο Σάντος, είχε γνωστοποιήσει την απόφαση του να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ πριν τα πλέι-οφ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι αποχωρεί από τον ΠΑΟΚ για προσωπικούς λόγους και κυρίως λόγω κούρασης. “Δεν θέλω να εισέλθω στις φήμες για την Εθνική”.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προεδρο για την πρόσκληση να συμμετάσχω για τριετές πλάνο. Να του ζητήσω συγγνώμη από αυτόν, αλλά και από όλους όσοι έκαναν τα πάντα να συνεχίσω. Ηταν τεράστια τιμή και ευχαρίστηση να υπηρετήσω αυτόν τον μεγάλο σύλλλογο τελευταία τρία χρόνια και να φτιαχτεί ξανά ομάδα από την αρχή”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Πορτογάλος προπονητής είπε ότι η απόφαση του, την οποία έχει λάβει εδώ και αρκετό καιρό, είναι καθαρά προσωπική και συμπλήρωσε: “Ήταν πολύ εξαντλητικά χρόνια και δεν πληρούσα τις κατάλληλες συνθήκες να συνεχίσω. Θεώρησα πως δεν θα είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ και εμένα να μείνω. Ευχαριστώ τον φίλο μου Θόδωρο Ζαγοράκη και μέλη διοίκησης. Αυτός ήταν εμπνευστής του πλάνο Αυτός ο κύριος υπεύθυνος για όσα πετύχαμε και όσα πετύχει ο ΠΑΟΚ στο μέλλον”. 

Σε πολλά σημεία της συνέντευξης τύπου, ο Φέρναντο Σάντος τόνισε την λέξη κόπωση. “Δεν έχει να κάνει ούτε με πλάνο, ούτε με τίποτα άλλο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω τη διάθεση και υπάρχει κόπωση. Είμαι ειλικρινής και πάνω από όλα στον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν πρόκειται να προπονήσω άλλο σύλλογο. Σε 3 και 4 μήνες δεν ξέρω πως θα είναι τα πράγματα και πως θα ζήσω εγώ μακριά από το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως θα μου φανεί μετά από κάποιο καιρό το ποδόσφαιρο. Δεν το έχω ξανά κάνει. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει σε λίγους μήνες. Δεν ξέρω πώς θα είναι κάθε μέρα να μην μυρίζω το γρασίδι. Δεν το έχω κάνει ξανά. Μια φορά μόνο που  το έκανα πριν 15 χρόνια δεν ήξερα που βρισκόμουνα. Για τώρα η απόφαση είναι ότι δεν προπονώ άλλη ομάδα.

Για τον Ζόρζε Κόστα, ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για να πάρει τη θέση του, ανέφερε: “Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι ήταν ποδοσφαιριστής μου, αρχηγός μάλιστα, “χτίστηκε” από τότε δυνατή σχέση μαζί του. Γνωρίζω τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Ξεκίνησε ως προπονητής πριν από τρία χρόνια, έχει δείξει καλά δείγματα δουλειάς. Δουλειάς που δεν είναι εύκολη όσο φαίνεται. Δεν είναι εύκολο να διατηρηθεί μία ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, μετά από την άνοδή της. Αυτό το κατόρθωμα είναι ισάξιο σχεδόν, τηρουμένων των αναλογιών, με την κατάκτηση πρωταθλήματος. Διαθέτει δυνατή προσωπικότητα, εμπειρίες, έχει παίξει στην εθνική, έχει κατακτήσει τίτλους, θεωρώ ότι πληροί τις προϋποθέσεις, η άποψη μου είναι θετική. Οπως είπα, όμως, η απόφαση για το νέο προπονητή δεν είναι δική μου, αλλά της διοίκησης”.

Ζόρζε Κόστα: “Θα με ενδιέφερε ο ΠΑΟΚ”

Τέλος, αναφέρθηκε στην εθνική Ελλάδας και τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί για το ενδεχόμενο να αναλάβει τον πάγκο της, μετά το Μουντιάλ. “Θα ήθελα να ευχηθώ στην εθνική Ελλάδος να κάνει ότι καλύτερο στο Μουντιάλ. Δεν υπάρχει λόγος να εισέλθω εγώ σε αυτές τις φήμες. Δεν βλέπω από που πηγάζει αυτή η φημολογία. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν“, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε