Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σάντος: Να τα δώσουμε όλα κόντρα στην Κροατία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε την στήριξη του κόσμου στον “τελικό” απέναντι στους Κροάτες, ενώ αναφέρθηκε και στις επιλογές του.

Χαρακτηριστικά στην πρώτη τοποθέτησή του ο ομοσπονδιακός είπε:   
 
“Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι αλλά θα παίξουμε με τον κόσμο στο πλευρό μας. Θέλουμε το γήπεδο να γεμίσει και περιμένω από τον κόσμο να δείξει το πάθος που δείχνει όταν υποστηρίζει την ομάδα του . Το μοναδικό αποτέλεσμα για μας είναι η νίκη . Βέβαια σε κάθε ματς παίζουμε για τη νίκη αλλά ιδιαίτερα σε αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία γιατί θα μας φέρει πιο κοντά στην πρόκριση.
 
Τη Γεωργία θα την σκεφτούμε αργότερα. Περιμένω τους παίκτες να τα δώσουν όλα να παίξουν με ηρεμία και να αγωνιστούν με σωστή ψυχολογία”.
 
Αναφερόμενος στους επιθετικούς που επέλεξε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση τόνισε:
 
“Έχουμε μια γκάμα παικτών με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά . Δεν έχουμε τους Νίνη και Φετφατζίδη αλλά έχουμε επιλέξει επιθετικούς που μπορούν να παίξουν και στις τρεις θέσει της επίθεσης. Όλοι τους είναι και παίκτες που έχουν το γκολ”.
 
Μιλώντας για τον Γιώργο Σαμαρά είπε: “Έχει το χάρισμα αλλά δεν έχει βγάλει όλο του το ταλέντο στον αγωνιστικό χώρο . Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για Εθνική αλλά και για τη Σελτικ . Η τροφή ενός επιθετικού είναι το γκολ και όσο δεν σκοράρει τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Περιμένω να δείξει κόντρα στην Κροατία το πραγματικό του πρόσωπο .Αυτό το ματς είναι μεγάλο κίνητρο. Μακάρι να έχει φυλάξει όλα τα γκολ που δεν έχει βάλει για αυτό το παιχνίδι”
Για τη θέση του τερματοφύλακα και την πιθανότητα να ξεκινήσει ο Διονύσης Χιώτης είπε : “Είδα το ματς με την ομάδα το ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λίγκ και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Έχει πιθανότητες να ξεκινήσει αλλά αυτή τη στιγμή το προβάδισμα το έχει ο Τζόρβας”.
 
Για την επιστροφή του Χαριστέα: “Έχει συνδέσει το όνομα. του με την Εθνική ομάδα και την μεγαλύτερη επιτυχία της Τον τελευταίο χρόνο λογικά ήταν εκτός αφού υπήρχαν μεγάλα διαστήματα που δεν είχε ομάδα . Τώρα παίζει σκοράρει, ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης αν χρειαστεί”.
 
Για την μη κλίση του Μήτρογλου:
“Είναι πάντα στις επιλογές μας. Ωστόσο με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αγώνα με την Κροατία ήθελα παίκτες πιο κινητικούς που να μπορούν να παίξουν σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και να βγουν και στα άκρα. Ο Μήτρογλου είναι στατικός και η μη κλήση του έχει να κάνει μόνο με το συγκεκριμένο αγώνα και τις απαιτήσεις του. Έχουμε μπροστά μας δυο ματς που είναι καθοριστικά και θα χρειαστεί η εμπειρία των παλαιότερων. Θέλουμε όμως και από τους νέους να δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όπως έχω πει δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά αν μπορεί να ανταποκριθεί κανείς στις απαιτήσεις του αγώνα”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε