Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάντος: Πιστεύω στην ομάδα και θα τα καταφέρουμε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δεν αποκάλυψε τα πλάνα του για τον “τελικό” κόντρα στους Ρώσους αλλά τόνισε ότι έχει αποφασίσει ποιοι παίκτες θα ξεκινήσουν. Πιστεύουν στην πρόκριση οι διεθνείς μας.

Έτοιμη για τον…τελικό η Εθνική – Τζαβέλλας και Σαμαράς για βασικοί

Σαμαράς: Θα δώσουμε τα πάντα

Ο Φερνάντο Σάντος αφού ξεκίνησε απαντώντας σε όσους λένε ότι η Εθνική ήταν αδιάβαστη στο ματς με την Τσεχία, αναφέρθηκε στον αγώνα κόντρα στη Ρωσία και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει την ποιότητα των Ρώσων.

“Το παιχνίδι των Ρώσων το ξέρουμε καλά και το έχουμε αναλύσει. Έχω ακούσει πως δεν ήμασταν καλά διαβασμένοι στα δύο πρώτα ματς, όμως κάτι τέτοιο σας λέω κατηγορηματικά πως δεν συνέβη. Από την Αυστρία κιόλας κάθε παίκτης είχε πάρει 3 DVD με παιχνίδια των αντιπάλων μας, ενώ και εδώ δώσαμε από ένα φάκελο σε κάθε ποδοσφαιριστή με ανάλυση των αντιπάλων μας, τα δυνατά και τα αρνητικά τους στοιχεία. Η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει την ταυτότητα της, δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό, γιατί έτσι κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Θα κάνουν αυτό που ξέρουν, αυτό που είναι το δυνατό τους όπλο. Έχουν πολύ καλούς τεχνίτες από τη μέση και μπροστά, κάτι που φαίνεται από την κατοχή μπάλας. Έχει επτά παίκτες από την Ζενίτ, τρεις από ΤΣΣΚΑ κι ένας από Ανζί, άρα βγάζει αυτοματισμούς αφού υπάρχει συνοχή στο σύνολό τους. Όταν βρίσκουν χώρο τον εκμεταλλεύονται με κάθετες κινήσεις και πάσες. Φυσικά είναι πολύ δυνατοί στις αντεπιθέσεις όταν κλέβουν την μπάλα από τον αντίπαλο. Ξέρουμε πολύ καλά το παιχνίδι των Ρώσων και εξαρτάται από εμάς να αντιμετωπίσουμε τα όπλα τους. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση και οργάνωση και όταν έχουμε εμείς την μπάλα να ψάξουμε το γκολ που θα μας επιτρέψει να περάσουμε εμείς στην επόμενη φάση. 

Πρέπει να πιέσουμε να μην τους αφήσουμε χώρο, είτε έχουν είτε όχι, την μπάλα για να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους. Το αμυντικό κομμάτι είναι ένα μόνο μέρος του παιχνιδιού. Υπάρχει και το επιθετικό. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να πετύχουμε το γκολ που θέλουμε. 

Δεν θα παίξει κάποιο ρόλο που έχουμε χάσει από τη Ρωσία σε μεγάλη διοργάνωση. Σε ένα πρόσφατο φιλικό είχαμε έρθει 1-1. Δεν παίζει μπάλα η προϊστορία. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και ότι εμείς μπορούμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε. Το ποδόσφαιρο είναι απλό. Αν έχεις την μπάλα, είσαι στην επίθεση, αν όχι είσαι στην άμυνα. Όταν θα έχουμε την μπάλα θα προσπαθούμε να σκοράρουμε, αν όχι, να την κλέψουμε. 

Ξέρω ποιοι θα είναι αυτοί που θα παίξουν. Το αν υπάρξουν αλλαγές θα το δείτε αύριο. Είναι ξεκάθαρο πως το ματς των προκριματικών με την Κροατία θα πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση. Πιστεύω στην ομάδα, στους ποδοσφαιριστές και τις ικανότητες τους. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. 

Θα πω στους παίκτες μου αυτά που τους είχα γράψει στην Αυστρία. Για την αυτοπεποίθηση και την πίστη που έχω σε αυτούς καθώς και το ό,τι θα πρέπει να σεβόμαστε αλλά να μην φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. 

Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω την τακτική. Πιστεύω πως το ίδιο έκανε και ο αντίπαλος προπονητής. Είναι λογικό να θέλετε να μάθετε αν θα παίξουμε με τρεις στην άμυνα, αλλά επίσης είναι λογικό να μην αποκαλύψω τα σχέδιά μου.”

Από την πλευρά των παικτών μίλησαν οι Παπασταθόπουλος και Γκέκας.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: “Τα προηγούμενα ματς δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Ιδιαίτερα το δεύτερο. Το να μιλήσουμε για τη διαιτησία δεν βγάζει πουθενά. Το να δέχεσαι τις κάρτες που δέχτηκα εγώ δεν συμβαίνει συχνά. Είναι δύσκολο για ένα παίκτη που έρχεται και θέλει να αγωνιστεί. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για τη διαιτησία. Θέλουμε να νικήσουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε, ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε καλή ή κακή διαιτησία. Είμαστε 100% έτοιμοι για το παιχνίδι που έρχεται και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. 

Είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε αντιμετωπίσει τα δύο τελευταία χρόνια. Όλοι θέλουμε τη νίκη. Θα παλέψουμε και για τον Αβραάμ και τον Χαλκιά. Είμαστε μια οικογένεια, μια ομάδα και θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. 

Δεν μας επηρεάζει το αν είμαστε φαβορί ή αουτσάιντερ. Όλα θα κριθούν σε 90 λεπτά. Εμείς έχουμε δείξει πως κερδίζουμε στα σημαντικά παιχνίδια και ευελπιστούμε πως αυτό θα συμβεί και αύριο.”

Φάνης Γκέκας: “Μπορούμε να τα καταφέρουμε και το έχουμε αποδείξει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, μπορούμε να το κάνουμε. Όλοι πρέπει να πιάσουμε μεγάλη απόδοση και να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο που είναι η νίκη. Δεν εξαρτάται από μένα το γκολ αλλά από όλη την ομάδα. 

Για μας είναι ότι καλύτερο το σενάριο που έχουμε μπροστά μας. Αν δεν υπήρχε ισοπαλία στο Ρωσία-Πολωνία, θα μπορούσαμε να μείνουμε έξω ακόμη και με νίκη. 

Δεν θέλω να μιλήσω για προσωπικά θέματα και το να υπάρχει περίπτωση να αγωνιστώ στην Τουρκία. Είμαι εδώ για την Εθνική και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε