Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάντος: Στην Ελλάδα το κλίμα είναι πολεμικό

ΦΩΤΟ EUΡΟΚΙΝΙSSI.
Σε μια διαφορετική συνέντευξη ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την οικονομική κρίση, την Πλατεία συντάγματος αλλά και για το Euro 2012.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος στην πορτογαλική ιστοσελίδα «relvado.aeiou.pt»:

Για την πρόκριση της Εθνικής στο Euro:
 
“Οι άνθρωποι χάρηκαν με την πρόκρισή μας ακόμα και αν είναι σε μια περίοδο μακράς πίεση. Πρέπει να θυμόμαστε όμως ότι η χώρα είναι παρούσα για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια σε τελική φάση, άρα δεν ήταν έκπληξη η πρόκρισή μας. Οι φίλαθλοι δε μου ζητούν να κατακτήσουμε το Euro. Είναι ρεαλιστές, ξέρουν καλά την φιλοσοφία μας σαν ομάδα και το σημαντικό για εμάς είναι ότι είμαστε στα τελικά που ήταν και ο στόχος μας. Στα τελικά, θα δούμε τι θα γίνει”.
 
Για τα συναισθήματα του αν βρεθεί αντιμέτωπος με την Πορτογαλία:
 
“Αν θα είναι παράξενο παιχνίδι για εμένα; Όχι, γιατί; Είμαι προπονητής της Ελλάδας και θέλω να κερδίσει η ομάδα μου, τίποτα παραπάνω”
 
Για την πρώτη του εμπειρία ως ομοσπονδιακός τεχνικός, συμπλήρωσε:

“Αρχικά είχα μερικές δυσκολίες να προσαρμοστώ, που είναι φυσικό. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένας εκλέκτορας πρέπει να παρατηρεί και να συγκεντρώνεται σε πολλούς παίκτες, στην κατάσταση που είναι και στο αν πρέπει να κληθούν. Όταν είσαι προπονητής σε ομάδα, αυτό που σε απασχολεί είναι να ασχολείσαι με την καθημερινή προπόνηση και την οργάνωση της ομάδας”.
 

Για την οικονομική κρίση:

“Στην Ελλάδα δεν είναι καλή η κατάσταση. Οι μετρήσεις δεν είναι καλές τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση γιατί η κατάσταση παραμένει δύσκολη για καιρό και οι άνθρωπο πια δεν έχουν πίστη. Στην Πορτογαλία υπάρχει ακόμα μια μικρή ελπίδα”.

Για τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού:

“Αυτά μπορούν να συμβούν παντού στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι στην Πορτογαλία δεν υπάρχει μεγάλη παράδοση με τους αναρχικούς, αντίθετα με όσα γίνονται στην Ελλάδα. Αλλά αν κάποιοι θέλουν να κάνουν διαμαρτυρίες με τη δύναμή τους, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. Προσοχή όμως, στην Ελλάδα υπάρχει ένα «πολεμικό» κλίμα. Οι διαμαρτυρίες γίνονται διαρκώς στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε