Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Σάντος: “Το φιλικό θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, που αιφνιδίασε με την επιλογή της αποστολής για το φιλικό με την Αυστρία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αγώνας θα είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την εθνική.

Στην αποστολή για την αναμέτρηση που θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, ο Σάντος συμπεριέλαβε παίκτες που μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν στο πρωτάθλημα,όπως οι Σιόβας του Πανιωνίου και Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού.

Αναλυτικά η αποστολή:

Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μόρας, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Φωτάκης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Κονέ, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Χριστδουλόπουλος, Γεωργιάδης Γιώργος.

Ο προπονητής της εθνικής, είπε ότι η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της δίνεται για να εξελιχθεί στο παιχνίδι της και το ματς με την Αυστρία είναι μια από αυτές τις ευκαιρίες:

“Παρά το ότι είναι φιλικό, είναι σημαντικό γιατί θα μας βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας. Έχουμε λίγες ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Πρέπει να ψάξουμε και να διορθώσουμε αυτά που μπορούμε. Με βάση αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε η αποστολή. Θέλω να δω κατά πόσο αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις, εφαρμόζονται και σε κανονικές συνθήκες αγώνα”.

Σε ο,τι αφορά τις επιλογές του, αλλά και τους παίκτες που άφησε εκτός αποστολής υπογράμμισε: 

“Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ακόμα η εθνική ομάδα β, τότε μπορούμε στα φιλικά να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, να δούμε τα νέα παιδιά και να φροντίσουμε ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με την εθνική. Σε κάποια άλλη αποστολή μπορεί να είναι άλλοι παίκτες στη θέση τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 25 παίκτες που δε μπορούν να αποτελέσουν μέλη της Εθνικής. Ο καλύτερος τρόπος για να βλέπουμε την εξέλιξη τους είναι να δω εγώ προσωπικά την εξέλιξη τους. Γι’ αυτό δεν κάλεσα ακόμα κάποιους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν μέλη της Ελπίδων. Αυτοί που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ελπίδων δεν ήρθαν γιατί έχουν υποχρεώσεις με την Ελπίδων και θα τους δούμε ν’ αγωνίζονται. Τους παρακολουθούμε στενά”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Φάνη Γκέκα: 

“Ο Γκέκας είχε πει ότι δε θέλει να βρίσκεται στην εθνική ομάδα. Εγώ αυτό ξέρω. Εμένα δε μου εξέφρασε ποτέ την επιθυμία να επιστρέψει. Ο,τι μαθαίνω είναι από τις εφημερίδες. Όταν μάθω κάτι από τον ίδιο και τους λόγους που θέλει να επιστρέψει τότε θα μπορώ να μιλήσω για το θέμα. Εγώ είμαι προπονητής και εγώ θα πρέπει να μάθω τους λόγους. Δεν απέκλεισα ποτέ κανέναν παίκτη ούτε κλείνω την πόρτα σε κανέναν”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε