Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σάντος σε Ντέμη Νικολαΐδη: “Οι Έλληνες είστε στην καρδιά μου”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Φεντάντο Σάντος, ο οποίος κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το Euro με την Πορτογαλία, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στον  ΣΠΟΡ FM 94,6 κι εξέφρασε για ακόμα μία φορά την αγάπη του για την Ελλάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει προς όλους τους Έλληνες, ενώ είπε στον Ντέμη πως θα είναι «φίλοι για πάντα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντος Σάντος:

Για το πώς μπορεί τα τελευταία 6 χρόνια να μην κάνει προπόνηση κάθε μέρα, καθώς προπονεί Εθνική ομάδα: «Στην αρχή μου ήταν πολύ δύσκολο, είχα συνηθίσει σε μια ρουτίνα, στις καθημερινές προπονήσεις. Ωστόσο, είχα αυτή την εμπειρία και στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Είναι τελείως διαφορετική η δουλειά που κάνει ο προπονητής σε μια εθνική ομάδα και σε αυτή που κάνει σε μια ομάδα που παίζει σε εθνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι λιγότερη δουλειά, αλλά είναι διαφορετική η καθημερινότητα».

Γιατί στις αναφορές του στο Euro δεν ξεχνούσε να αναφέρει την Ελλάδα: «Νομίζω σε όλους είναι γνωστό πως στην εθνικότητα είμαι Πορτογάλος αλλά στην καρδιά μου υπάρχει χώρος για την Ελλάδα. Το ξέρει και ο Ντέμης, όλοι το έχουν καταλάβει. Πάντα υπάρχει στην καρδιά μου χώρος και ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι ελληνικό.

Επίσης δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω να αναφέρω όσους δουλέψανε μαζί μου. Το να αναφέρω την Ελλάδα είναι υποχρέωσή μου, πλέον».

Για το διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου που έπαιζε η Πορτογαλία στους ομίλους του Euro και στα νοκ άουτ ματς: «Εσύ Ντέμη με ξέρεις καλά, τόσο ως παίκτης όσο και ως πρόεδρος. Το μυαλό είναι να μπαίνουμε στο ματς για να κερδίσουμε. Προσαρμόζω το στυλ μου με αυτόν το στόχο. Ή κερδίζουμε και μένουμε ή χάνουμε και φεύγουμε από τη διοργάνωση».

Για το πώς αντιμετώπισε τον τελικό του Euro με τη Γαλλία χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βγήκε αλλαγή στο 20ο λεπτό λόγω τραυματισμού: «Αυτό που έκανα μιας και είχα βασίσει τη στρατηγική μου πάνω στον Κριστιάνο, ήταν να συγκεντρωθώ στο να βρω έναν τρόπο για να αλλάξω τη στρατηγική μου ώστε να κερδίσω το παιχνίδι».

Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα: «Θα έρθω το επόμενο σαββατοκύριακο».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε