Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σαπεκοένσε: Το Copa Sudamericana και επίσημα στον… Παράδεισο!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το τρόπαιο του Copa Sudamericana πήραν μαζί τους στον ουρανό οι αδικοχαμένοι παίκτες της Σαπεκοένσε. Η CONMEBOL (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής) ανακοίνωσε επισήμως ότι ο βραζιλιάνικος σύλλογος είναι ο νικητής της διοργάνωσης, μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 71 άτομα. 

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μεντεγίν, ενώ η αποστολή βρισκόταν στον αέρα προς τον τελικό του Copa Sudamericana, με αντίπαλο την Ατλέτικο Νασιονάλ. Ο σύλλογος της Κολομβίας δραστηροποιήθηκε πάραυτα και ζήτησε από την CONMEBOL να ανακηρρύξει νικήτρια τη Σαπεκοένσε, κάτι που έγινε σήμερα, ενώ η Συνομοσπονδία αντάμειψε και την Ατλέτικο Νασιονάλ ακριβώς οπως της άξιζε: της απένειμε το βραβείο «Centenario Conmebol Fair Play» που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000.000 δολαρίων, γιατί προώθησε το πνεύμα της ειρήνης, της κατανόησης και της «…ευγενούς άμιλλας, κρίνοντας ότι οι αξίες του αθλητισμού υπερτερούν πάντοτε των εμπορικών συμφερόντων».

Δεκαεννέα είναι οι παίκτες της Σαπεκοένσε που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, στη συντριβή της μοιραίας πτήσης 2933 της εταιρείας LaMia. Δίπλα στους επιζώντες -τυχεροί θα έλεγε κανείς, μα στην πραγματικότητα χαροκαμένοι, αφού θα κουβαλούν για πάντα τον εφιάλτη στην μνήμη τους- Αλαν Ρουσέλ, Τζάκσον Φόλμαν και Νέτο, το τρόπαιο αγκαλιάζουν οι συμπαίκτες τους που βρίσκονται ψηλά:
Ντένερ, ετών 25
Μαρσέλο (25)
Ματέους Μπιτέκο (21)
Κανέλα (22)
Καραμέλο (22)
Χιμένες (21)
Λούκας Γκόμες (26)
Κέμπες (34)
Αρτούρ Μαρία (24)
Ανάνιας (27)
Τιαγκίνιο (22)
Τιέγκο (30)
Ζοσιμάρ (30)
Κλέμπερ Σαντάνα (35)
Μπρούνο Ράνγκελ (34)
Ζιλ (29)
Σέρζιο Μανοέλ (27)
Φελίπε Μασάντο (32)
Ντανίλο (31)

και ο προπονητής τους Κάιο Ζούνιορ, που «έφυγε» στα 51 του χρόνια ως θριαμβευτής του Copa Sudamericana.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε