Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαββίδης: “Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν κάκαλα”

Σαββίδης: “Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν κάκαλα”

Ο Ιβάν Σαββίδης σε ομιλία του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη μίλησε για τα σχέδιά του για το νέο γήπεδο της ομάδας.

Είπε ότι προτιμά την ανακαίνιση της Τούμπας, λόγω της ενέργειας του γηπέδου αλλά και όσα τον απασχολούν σχετικά με το θέμα. Επίσης, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις θέσεις του για την ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ:

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που θέλει:

“Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δυνατοί και να έχουν κάκαλα. Αυτό όμως μπορεί μερικές φορές να μας οδηγεί και σε λάθος κινήσεις. Ο Πέλκας μπορεί να μας χάρισε μία σημαντική, αλλά χάσαμε και έναν παίκτη για τα επόμενα παιχνίδια”.

Για το θέμα του νέου γηπέδου:

“Είμαστε σε σύσκεψη μέσα στην ομάδα, αλλά και με την πολιτεία. Για μένα το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι πιο σημαντικό από ένα πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα σύγχρονο γήπεδο και αυτό θα κάνουμε. Δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο, αν είναι να κατασκευάσουμε ένα νέο γήπεδο ή να ανακατασκευάσουμε την Τούμπα.

Θα κάνουμε μια έρευνα μέσα στους φιλάθλους. Θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε την καρδιά του ΠΑΟΚ σε άλλο μέρος; Αυτό με ανησυχεί και δεν θέλω να πάρω μία τέτοια απόφαση. Πλήρης ανακαίνιση της Τούμπας είναι η θέση μου. Αλλά αν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θέλουν καινούργιο μέρος, η πλειοψηφία δηλαδή, τότε θα κινηθούμε εκεί. Ο πρωθυπουργός λέει πως αν πάρεις την απόφαση να φύγεις θα σας παράσχουμε έκταση. Αν ασχοληθείς με την ανακαίνιση είμαστε μισό βήμα πριν από την λήψη της απόφασης. Τα χρήματα δεν είναι το πρόβλημα.

Είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτό το θέμα του γηπέδου, γιατί η ενέργεια που υπάρχει εκεί δεν την συναντάς αλλού. Εγώ σαν Ιβάν Σαββίδης μπορώ να πάρω την απόφαση για την πλήρη ανακαίνιση της Τούμπας (πλήρες πάρκινγκ και χώροι). Εκατοντάδες καφετέριες που βρίσκονται γύρω από την Τούμπα δουλεύουν και ταΐζουν τις οικογένειες τους, είναι δύσκολο να ληφθεί απόφαση σε μια τέτοια κατάσταση και να είναι σωστή. Αλλά νομίζω πως σύντομα θα ακούσετε την απόφαση. Θέλω να ξέρετε πως η δύναμη μου και η αδυναμία μου είναι η ειλικρίνεια μου, μιλάω όπως σκέφτομαι και πιστεύω.”

Για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου:

“Υπάρχουν φόρμουλες που ακολουθώ στη ζωή μου και μια από αυτές σε οποιαδήποτε διαδικασία είναι να κερδίζω. Πρέπει να πω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ, όταν εγώ είπα πως δεν θα πάμε στον επαναληπτικό και ο καιρός έδειξε πως η οικογένεια του ΠΑΟΚ στήριξε την ιδέα. Το πιο σημαντικό είναι πως αισθάνθηκα μια υποστήριξη, έκανα μια σειρά συναντήσεων με βετεράνους, φιλάθλους, στελέχη του ΠΑΟΚ πολλοί μου είπαν πως η τιμωρία θα είναι σκληρή, από αφαίρεση βαθμών, και ότι ίσως πρέπει να κατεβούμε. Εγώ τότε τους ευχαρίστησα και τους είπα πως μπορώ να κάνω αυτό που θέλετε, αλλά τότε θα πρέπει να φύγω από τον ΠΑΟΚ, ή δεν θα είμαι αυτός που θέλετε στον ΠΑΟΚ. Η δική μου απόφαση υποστηρίχτηκε όχι με καταπίεση αλλά φυσικά. Δεν χάνουμε ούτε μια ημέρα, στην διάρκεια των δυο ετών, και δουλεύουμε για την προετοιμασία των εκλογών στην ΕΠΟ.”

“Εμείς πάμε με τον Γραμμένο. Ας υποθέσουμε ότι τελειώνουμε τις εκλογές σε δύο μήνες, κερδίζει ο Γραμμένος, εγώ θα πρέπει να δείξω σε όλους πως ο Γραμμένος θα πετύχει. Θα προσπαθήσουν άνθρωποι να δείξουν ότι δεν θα πετύχει. Σήμερα αν γίνουν εκλογές, αδιαμφισβήτητα θα κερδίσει ο Γραμμένος. Σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να δουλεύουν επαγγελματίες.

Αν δεν δουλεύουν επαγγελματίες εγώ θα ντρέπομαι και θα λέω ότι δεν δουλεύει κανένας. Αυτή την στιγμή οι περισσότεροι δουλεύουν σωστά. Θα υπάρχουν και λάθη και άνθρωποι του παρελθόντος, αλλά και αυτά θα σταματήσουν με τον καιρό. Εμείς φέτος προσπαθήσαμε να μην ασχολούμαστε με τους διαιτητές. Δεν μπορεί σε έναν αγώνα με 30.000 κόσμο πρωταγωνιστής να είναι ο διαιτητής. Αλλά αυτό είναι το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Δεν το έχω κρύψει, αλλά δεν μου αρέσει το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Αυτό είχα πει και πέρσι. Υπάρχει ποδόσφαιρο και στην Κρήτη και στην Μακεδονία και στη Ρόδο.

Εμείς θα είμαστε δίπλα στην ΕΠΟ. Σε ότι χρειαστεί στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να επιλέγονται σωστά οι διαιτητές με βάση προγράμματα ευρωπαϊκά, ποδόσφαιρο με υποδομές. Δεν υπάρχουν γήπεδα. Δεν θέλω να διαφημίσω τον Ολυμπιακό, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο καλά γήπεδα, η Τούμπα και το Καραϊσκάκη, ακόμη και το ΟΑΚΑ δεν είναι κατάλληλο. Όταν τους το λες το αρνούνται. Σε μερικά γήπεδα είτε στα Γιάννενα είτε στην Ξάνθη πιστεύεις ότι το γκαζόν έξω στο πάρκο είναι καλύτερο από αυτό στα γήπεδα.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε