Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε διαθεσιμότητα 36 κριτές – διαιτητές από το Ρίο

Σε διαθεσιμότητα 36 κριτές – διαιτητές από το Ρίο

Τα… απόνερα των αμφιλεγόμενων αποφάσεων διατητών και κριτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο της πυγμαχίας.

Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (AIBA) ανακοίνωσε ότι οι 36 διαιτητές και κριτές που χρησιμοποιήθηκαν στη Βραζιλία θα τεθούν εκτός αγώνων, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ξεκινήσει, πριν καν ολοκληρωθεί η διοργάνωση του Ρίο. Ήδη η AIBA είχε «κόψει» κάποιους διαιτητές και κριτές στη διάρκεια του Ολυμπιακού τουρνουά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες ηττημένων πυγμάχων για τις αποφάσεις τους.

Στη σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Ενας μικρός αριθμός αποφάσεων που προκάλεσαν συζητήσεις, δείχνει ότι είναι απαραίτητες κάποιες επιπλέον μεταρρυθμίσεις … Οι πρώτες αποφάσεις ελήφθησαν επιτόπου κατά τη διάρκεια του Ρίο 2016, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα επιτρέψουν στην AIBA να αποφασίσει την περαιτέρω δράση της. Στο μεταξύ, αποφασίστηκε ότι και οι 36 διαιτητές και κριτές που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα διευθύνουν αγώνες της AIBA ως την ολοκλήρωση της έρευνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε