Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η έρευνα για τα “στημένα”

Στα χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή θα περάσει -όπως φαίνεται- το σκάνδαλο των “στημένων” αγώνων. Την ερχόμενη εβδομάδα συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας για να αποφασίσει εάν θα αναλάβει την υπόθεση, λόγω της σοβαρότητάς της, εφέτης ειδικός ανακριτής, μετά από σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών.
Η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών ορίστηκε για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα κριθεί αν θα… αλλάξει χέρια η δικογραφία για την υπόθεση των στημένων αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού.
 
Μέχρι στιγμής πάντως το χειρισμό της υπόθεσης έχει ο 9ο τακτικός ανακριτής Γ. Κασίμης ο οποίος δέχτηκε πρόσφατα δριμεία κριτική για τη διαφωνία του στο θέμα της προφυλάκισης πρώην ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη.
 
Ο κ. Κασίμης είχε την άποψη ότι ο Μ. Ψωμιάδης που ήδη ήταν καταζητούμενος επί τρεις μήνες, θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 600.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά συνάντησε τη διαφωνία της εισαγγελέως με αποτέλεσμα η τελική απόφαση να ληφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.
 
Ο Μ. Ψωμιάδης ωστόσο είχε σπεύσει να εξαφανιστεί και πάλι, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε βάρος του κ. Κασίμη.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά 83 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργηματικών πράξεων, εκ των οποίων προφυλακισμένοι έχουν κριθεί οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης και Βασίλης Καρακούλιας. Η 4η προφυλάκιση θα είναι αυτή του Μάκη Ψωμιάδη αμέσως μόλις εκδοθεί στη χώρα μας από τις Αρχές των Σκοπίων, όπου συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου.
 
Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των 83 -κατά περίπτωση- αφορά στα εξής αδικήματα:
 
Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις, παράνομη οπλοκατοχή, απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε