Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Σε… κρίση ο Φελπς – “Άρπαξε” το χρυσό ο Κλος

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Νοτιοαφρικανός Τσαντ Λε Κλος ήταν ο μεγάλος νικητής στα 200μ. πεταλούδα ανδρών και με χρόνο 1:52.96 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας την τελευταία στιγμή στην 2η θέση τον Μάικλ Φελπς.

Ο Αμερικανός που είχε… καλομάθει τους θαυμαστές του αρκέστηκε στο αργυρό μετάλλιο, φτάνοντας τα 18 σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιάπωνας Ματσούντα Τακέσι με χρόνο 1.53.21.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας καθιέρωσαν τον (19χρονο τότε) Μάικλ Φελπς ως το νέο μεγάλο αστέρι της αμερικανικής κολύμβησης, τον άνθρωπο που θα αμφισβητούσε τα πρωτεία του Ιαν Θορπ.

Στο Πεκίνο, το «φαινόμενο της Βαλτιμόρης» έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με τα οκτώ χρυσά μετάλλια που κατέκτησε και τα επτά παγκόσμια ρεκόρ που κατέρριψε. Αν δεν υπήρχε και ο Μπολτ, οι Ολυμπιακοί του 2008 θα ήταν αποκλειστικά δικοί του.

Το Λονδίνο, πάλι, φαίνεται πως σηματοδοτεί την αποκαθήλωση του. Το είχαν «ψυλλιαστεί» όλοι, πριν καν ξεκινήσουν οι Αγώνες, όταν ο προπονητής του αποφάσισε να τον αποσύρει από τα 200μ. ελεύθερο. Και ήρθαν μετά οι απτές αποδείξεις: εκτός βάθρου στα 400μ. μικτή ατομική, δεύτερη θέση με την ομάδα 4Χ100μ. ελεύθερο και σήμερα η απώλεια της πρωτιάς και στο αγώνισμα στο οποίο μέχρι πρότινος θεωρείτο ανίκητος: τα 200μ. πεταλούδα.

Εστω και με διαφορά πέντε εκατοστών του δευτερολέπτου, ο Φελπς έχασε το χρυσό που φαινόταν πιο δύσκολο απ΄ όλα (τα ατομικά τουλάχιστον) να του ξεφύγει. Ο Τσαντ Λε Κλος ήταν αυτός που πανηγύρισε στον τερματισμό με 1:52.96, που αποτελεί ρεκόρ αγώνων και τον φέρνει στην τρίτη θέση όλων των εποχών, πίσω από τον Φελπς και τον Λάζλο Τσεχ. Ο 20χρονος Νοτιοαφρικανός, ο οποίος ως τώρα είχε για μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο 25άρας πισίνας, χάρισε στη χώρα του το δεύτερο τίτλο της στο Λονδίνο, ενώ μέχρι φέτος η Νότια Αφρική είχε ένα χρυσό κι αυτό σε ομαδικό αγώνισμα.

«Όταν ήμουν μικρός, ονειρευόμουν να κολυμπήσω σε έναν τελικό μαζί με τον Φελπς και σήμερα τον νίκησα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ο Φελπς είναι το είδωλό μου. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για μένα. Είναι η σπουδαιότερη στιγμή της ζωής μου», δήλωσε περιχαρής ο Λε Κλος λίγο μετά τη νίκη του.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις των Ολυμπιακών Αγώνων στην ειδική σελίδα του NewsIt

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε