Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σφαιρόπουλος: “Xαλαρώσαμε όταν η διαφορά πήγε στο +22”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε αναφορά στο γεγονός ότι η ομάδα του χαλάρωσε όταν απέκτησε διαφορά στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Οι «ερυθρόλευκοι” ήταν σαφώς ανώτεροι και νίκησαν τον Απόλλωνα στην Πάτρα με σκορ 70-87 και το γεγονός ότι έχασαν τη συγκέντρωσή τους ήταν κάτι που τους τόνισε ο κόουτς Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των Πειραιωτών σχολίασε τα εξής: “Καλησπέρα και από εμένα, αντιμετωπίσαμε σήμερα μια ομάδα που θέλει να κάνει νίκες. Είχε πέντε νίκες σε εννιά παιχνίδια και ήθελε να κάνει ένα καλό παιχνίδι, να μας κοντράρει και εάν μπορούσε, να κλέψει το παιχνίδι. Πιστεύω μπήκαμε πολύ σοβαρά από την αρχή, παίξαμε σωστά στην άμυνα, ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που έχει πολλούς καλούς επιθετικά παίκτες, μπορούν να σκοράρουν εύκολα, αλλά είχαμε συγκέντρωση, τους βγάλαμε από τον ρυθμό και σκοράρανε μόνο 15 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Εμείς είχαμε καλή παραγωγικότητα στην επίθεση και κάπου εκεί, όταν η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους (18-40), χαλαρώσαμε στην άμυνα, κάναμε πέντε σερί λάθη στην επίθεση, ο Απόλλωνας έβαλε εφτά τρίποντα σε 7:30 λεπτά και πλησίασε στο σκορ. Στο ημίχρονο μιλήσαμε λίγο, είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην χαλαρώσουμε γιατί ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα ρυθμού και εάν βρει ρυθμό μπορεί να σκοράρει εύκολα, γιατί όπως είπα και πριν, έχει ταλαντούχους παίκτες.

Αυτό έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκινήσαμε συγκεντρωμένα, πήραμε και πάλι μια αρκετά καλή διαφορά και νομίζω σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού, όπως και στο πρώτο, δεν είχαμε το διάστημα το κενό των ετά λεπτών που είχαμε και στην πρώτη περίοδο. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, πήραμε δίκαια τη νίκη. Εύχομαι στον Απόλλωνα να πετύχοει τους στόχους του”.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου από την πλευρά του δήλωσε πως: “Πήραμε μια διαφορά μεγάλη στην αρχή, αλλά κάναμε κάποια λάθη και δεν την κρατήσαμε. Έπρεπε να παίξουμε έτσι για 40 λεπτά και όχι να έχουμε κενά διαστήματα. Όταν είσαι σοβαρή ομάδα, πρέπει να παίζεις σωστά για 40 λεπτά. Σημαντική η συμπαράσταση του κόσμου, βρέθηκε εδώ και μας στήριξε και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και να τους αφιερώσουμε τη νίκη. Μας περιμένει δύσκολη συνέχεια, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε