Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σφαλιάρα” Εφές στον Ολυμπιακό! Εύκολα οι Τούρκοι

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Έλλειψη συγκέντρωσης, διάρκειας σε άμυνα και επίθεση και ριμπάουντ “λύγισαν” τον Ολυμπιακό στον τελικό του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Κρήτης, που διεξήχθη στο κλειστό “Δύο Αορακια” στο Ηράκλειο. Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν 79-86 από την Αναντολού Εφές και περιορίστηκαν στη δεύτερη θέση του τουρνουά, με τους Τούρκους να κατακτούν την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με το… καλημέρα στο -10 (2-12 στο 5΄), ενώ τα διαδοχικά λάθη (έφτασε τα 10 μέχρι το ημίχρονο) και η αστοχία τον έφεραν γρήγορα στο -13 (18-31 στο 12΄), για να δει τον φωτεινό πίνακα στο 29΄ να γράφει το εις βάρος του 52-74 (-22)! Οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν στον επίλογο της αναμέτρησης να πετύχουν την ανατροπή, όταν ολοκλήρωσαν στο 34΄ ένα επιμέρους σκορ 17-2 (69-76) με τον Αγραβάνη στη θέση «5», αλλά μέχρι εκεί… Οι Τούρκοι βρήκαν και πάλι λύσεις, ξέφυγαν με διψήφια διαφορά ασφαλείας και έφτασαν άνετα στο τελικό 86-79.

Κορυφαίος των νικητών ο Ερτέλ με 15 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό, που είχε μόλις 28 ριμπάουντ έναντι 43 της Αναντολού (6-16 τα επιθετικά), ξεχώρισε ο Λοτζέσκι με 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 33-50, 58-74, 79-86

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 12 (1), Μπιρτς 8, Γιανγκ, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοφ 8, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 5 (1), Χάκετ 3, Λοτζέσκι 14 (4), Αθηναίου.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 14 (1), Χάνεϊκατ 9 (1), Μπαλμπάι 1, Μπράουν 13 (1), Οσμάν 5, Κότον 8 (1), Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 11, Ομιτς 2, Ερτέλ 15 (1), Ντάνστον 6.

 

Σφαιρόπουλος: “Θα μάθουμε από τα λάθη μας”

Διδακτική χαρακτήρισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, την ήττα των «ερυθρόλευκων» από την Αναντολού Εφές στον τελικό του “Crete 1st International Basketball Tournament”.

“Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό ότι δεν ξεκινήσαμε καλά”, είπε αρχικά ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε: “Πρόκειται για μια διδακτική ήττα για εμάς η σημερινή. Μας αιφνιδίασαν ενώ ξέραμε τι ομάδα είχαμε απέναντι μας. Σκοράρουν πολύ στο τρανζίσιον και από το επιθετικό ριμπάουντ και εμείς δεχτήκαμε πολλούς πόντους σε αυτά τα δύο κομμάτια. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε δύο φορές, αλλά η Εφές έδειξε πιο μπροστά από εμάς, πιο έτοιμη. Η Εφές τρέχει πολύ, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν ήμασταν φρέσκοι, δεν είχαμε ενέργεια και πρέπει να δείξουμε από εδώ και μπρος μεγαλύτερη διάθεση, ενέργεια και πάθος μέσα στο παιχνίδι.

Ήταν ένα παιχνίδι που θα μας γίνει μάθημα, θα μάθουμε από τα λάθη μας. Τα τουρνουά είναι για να βλέπουμε τα πράγματα, να κερδίζουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας, είχαμε και σήμερα θετικά, αλλα και αρνητικά. Πραγματικά το τουρνουά ήταν εξαιρετικό, συγχατηρήρια σε όλους όσους προσπάθησαν γι αυτό, ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση και ελπίζω και εύχομαι αυτό το τουρνουά να γίνει θεσμός”.

Από την πλευρά του, ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην αποψινή αναμέτρηση, Ματ Λοτζέσκι, δήλωσε: “Καμιά ήττα δεν είναι καλή, αλλά μαθαίνεις από τα λάθη σου από τέτοια ματς. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και μαθαίνουμε ακόμη αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε χρόνο, δύο εβδομάδες ακόμη, οπότε θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι”.

Πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε