Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Σι-ένα ένα – Ηρωικός Ολυμπιακός έχασε στο φινάλε

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έκαναν για ακόμα μία φορά κατάθεση ψυχής στο “Παλαέστρα”, επιστρέφοντας από το -15 στην τέταρτη περίοδο, αλλά το λάθος του Πρίντεζη στην τελευταία επίθεση έδωσε το δικαίωμα στη Σιένα να ισοφαρίσει την σειρά των προημιτελικών. Την Τετάρτη στο ΣΕΦ το κρίσιμο τρίτο ματς.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς και με τον Άντιτς να σκοράρουν τους 11 πρώτους πόντους κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά πέντε πόντων. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα γρήγορα φάουλ που φορτώθηκαν οι Ντόρσι και Χάινς έφεραν στον πάρκε τον Λάζαρο Παπάδοπουλο. Ο Πιανιτζάνι χτύπησε στα αργά πόδια του Έλληνα σέντερ και η Σιένα με πρωταγωνιστή τον Λαβρίνοβιτς κατάφερε να πάει με διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο (48-35). Ένα ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με τον Σπανούλη άποντο.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος, βελτίωση την άμυνα του, βρήκε λύσεις από τον Κέσελ στην  επίθεση και κατάφερε να φτάσει μέχρι το -7. Η Σιένα, όμως, έκλεισε και αυτό το δεκάλεπτο με διψήφια διαφορά (67-53) χάρη στον Μακ Κάλεμπ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ήταν συγκλονιστικοί και έκαναν την “καυτή” έδρα της Σιένα να σιγήσει πολλές φορές. Ο Λο και ο Χάινς ήταν οι πρωταγωνιστές της αντεπίθεσης, ο Ντόρσι έκανε… πάταγο κάτω από το αντίπαλο καλάθι (17 επιθετικά ριμπάουντ είχε ο Ολυμπιακός) και όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 80-78 καθώς ο Αντερσεν αστόχησε αλλά η Σιένα πήρε το μόλις δεύτερο επιθετικό ριμπάουντ της στο παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, είχαν κι άλλη ευκαιρία. Με το σκορ στο 81-80 και μόλις 5,9 δευτερόλεπτο στη γραμμή πήγε ο καλύτερος σουτέρ της Σιένα, ο Ρακόσεβιτς. Ο Σέρβος αστόχησε και στις δύο, ο Πρίντεζης πήρε την μπάλα για την επίθεση της νίκης αλλά η επιλογή του να μην πασάρει στοίχισε το λάθος και μαζί την ήττα.

Πλέον, η σειρά έρχεται στο ΣΕΦ την Τετάρτη, με την ομάδα του Ίβκοβιτς να έχει δείξει ξεκάθαρα στα δύο ματς στην Ιταλία πως αξίζει να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 48-35, 67-53, 81-80.

Σιένα (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 21(2), Ζήσης 4, Άντερσεν 12(1), Ρακόσεβιτς 13, Καραρέτο, Θόρτον 2, Λαβρίνοβιτς 18(2), Ρες 2, Στόουνρουκ 2, Μος 7.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 11(1), Σπανούλης 7, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 9(1), Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 15(2), Παπανικολάου 7(2), Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 11.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε