Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Σηκώνει…κούπες και χωρίς τον Κόντε– Ο “πρώτος” στην Γιουβέντους(VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην Ιταλία, το Σούπερ Καπ, πήγε στη Γιουβέντους που νίκησε -χωρίς τον τιμωρημένο κόντε στον πάγκο της- στο Πεκίνο με 4-2 στην παράταση τη Νάπολι.

Η Γιουβέντους αντιμετώπισε τη Νάπολι στο Πεκίνο και ύστερα από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, επικράτησε 4-2 στην παράταση κατακτώντας το πέμπτο της Σούπερ Καπ της ιστορίας της ισοφαρίζοντας την Ίντερ.

Οι “παρτενοπέι” άνοιξαν το σκορ στο 27’ με τέρμα του Έντινσον Καβάνι, με τον Ασαμόα δέκα λεπτά αργότερα να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της “γηραιάς κυρίας” ισοφαρίζοντας.

Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, πριν βγει το ημίχρονο μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ, όταν ο Πάντεφ στο 41’ έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους είχε τον απόλυτο έλεγχο και έφτασε στην ισοφάριση στο 72’ με πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Βιντάλ.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας όχι όμως και ο αριθμός των παικτών εντός αγωνιστικού χώρου, με τη Νάπολι να μένει με 9 παίκτες!

Αρχικά ο Πάντεβ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 85′ λόγω εξύβρισης στον βοηθό διαιτητή (μετά την υπόδειξή του σε θέση οφσάιντ) ενώ στο 93′ ο Σουνίγκα αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τζοβίνκο (για αυτή τη φάση αποβλήθηκε και ο Βάλτερ Ματσάρι λόγω διαμαρτυριών).

Με εννέα παίκτες πλέον, η Νάπολι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με αυτογκόλ του Μάτζιο στο 97’, για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον Βούσινιτς στο 101’.

Οι συνθέσεις: 

Γιουβέντους (Μάσιμο Καρέρα): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Λούσιο, Μπονούτσι, Ασαμόα, Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίσιο, Λιχστάινερ (89’ Παντουάν), Μάτρι (46’ Βούτσινιτς), Τζιοβίνκο (116’ Τζιακερίνι). 

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο (62’ Φερνάντεζ), Μπρίτος, Μάτζιο, Μπεχράμι, Ινλέρ (106’ Ντοσένα), Χάμσικ (67’ Γκαργκάνο), Ζούνιγκα, Πάντεφ, Καβάνι. 

Εθνικό Στάδιο Πεκίνου, «Φωλιά του πουλιού»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε