Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Σισέ: Είμαστε μαχητές και φαβορί για το νταμπλ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρώτος σκόρερ της περυσινής Σούπερ Λιγκ μίλησε για τις φιλοδοξίες του στη νέα σεζόν, τον Γκοβού και τον Μπουμσόνγκ, ενώ υποσχέθηκε πως θα ξεπεράσει τα 30 γκολ!

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο “Bήμα της Κυριακής” ο Τζιμπρίλ Σισέ υπογράμμισε πως στόχος του φετινού Παναθηναϊκού είναι το νταμπλ και μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία της Εθνικής Γαλλίας στο Μουντιάλ.
 
Αναλυτικά:
 
Συμπλήρωσες έναν χρόνο στην Ελλάδα. Είσαι ευχαριστημένος με όσα πέτυχες;
“Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για όσα πέτυχα την πρώτη μου σεζόν στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις χώρα, παραστάσεις, τρόπο ζωής. Γενικότερα έγιναν πολλές αλλαγές στη ζωή μου και θεωρώ ότι δεν ήταν εύκολο το επίτευγμά μου να σκοράρω 29 γκολ. Νιώθω υπέροχα επειδή πέτυχα όσα είχα υποσχεθεί από την πρώτη ημέρα που ήλθα και είδα τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να με αγκαλιάζουν. Ο στόχος μου πλέον είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Είναι κανόνας στη ζωή: αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος πρέπει να βελτιώνεσαι καθημερινά και να προσπαθείς να σπας τα ρεκόρ σου”.
 
Την περασμένη σεζόν φάνηκε ότι χρειάστηκε να περάσουν μερικοί μήνες στο ξεκίνημα για να προσαρμοστείς στην ομάδα. Εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου νιώθεις πιο άνετα;
“Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα και πολύ πιο άνετα απ΄ ό,τι όταν πρωτοήλθα. Εχω προσαρμοστεί, είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, συμπαθούμε ο ένας τον άλλον, δίνουμε μάχη ο ένας για τον άλλον και μοιραζόμαστε ίδια όνειρα και κοινούς στόχους. Θεωρώ λοιπόν ότι από τη νέα σεζόν θα έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ακόμη καλύτεροι”.
 
Μετάνιωσες κάποια στιγμή για την επιλογή σου να μεταγραφείς στον Παναθηναϊκό;
“Ποτέ! Ειλικρινά μιλάω, ούτε μία στιγμή δεν πέρασε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου. Εξαρχής όλοι με αγκάλιασαν στον Παναθηναϊκό, ενώ και η συνέχεια ήταν καταπληκτική καθώς ακολούθησε η κατάκτηση του νταμπλ και η επιστροφή μου στην Εθνική Γαλλίας”.
 
Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα που χτίζεται τώρα από τον κόουτς Νιόπλια;
“Πραγματικά είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Γίνεται πολύ σοβαρή και σκληρή δουλειά από τον κόουτς, τους συνεργάτες του και όλους τους συμπαίκτες μου. Μολονότι εφέτος οι συνθήκες ήταν σαφώς πιο δύσκολες συγκριτικά με την περασμένη σεζόν – διότι ήμασταν αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ- υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Επίσης έχουμε έναν νέο γυμναστή που ήλθε στην ομάδα, τον Αντώνη Κέζο, ο οποίος κάνει καταπληκτική δουλειά. Ειλικρινά είμαι αρκετά αισιόδοξος και για τη νέα σεζόν. Εχουμε εξαιρετικό έμψυχο υλικό και ανυπομονώ να αρχίσουμε τις επίσημες αναμετρήσεις διότι έχω την αίσθηση ότι θα τα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ”.
 
Μετά τις δύο ήττες από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν και την απώλεια της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχες εκφράσει την πικρία σου για τον αποκλεισμό. Πλέον η συμμετοχή είναι δεδομένη. Ως πού φθάνουν τα όνειρά σου στην Ευρώπη;
“Ηταν και αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που θέλαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση, ειδικά για εμένα που είχα τη δυνατότητα να το κατακτήσω με τη Λίβερπουλ. Αν παλεύεις και πιστεύεις στον εαυτό σου και στους συμπαίκτες σου, μπορείς να φθάσεις ψηλά. Τίποτα δεν είναι απίθανο στο ποδόσφαιρο. Είμαστε δυνατοί, διαθέτουμε καλούς και ποιοτικούς παίκτες και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επί ίσοις όροις κάθε αντίπαλο. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά αν είμαστε ανταγωνιστικοί μπορούμε να πάμε ψηλά, γιατί όχι και στην κορυφή”.
 
Αντικειμενικά πού οριοθετείς τους στόχους του Παναθηναϊκού;
“Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: θέλουμε πάλι νταμπλ με πρωτάθλημα και Κύπελλο και θέλουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο. Είναι πολλά και συνεχόμενα τα παιχνίδια και η κούραση θα είναι μεγάλη. Πρέπει λοιπόν να γίνει καλή δουλειά και οι σωστές επιλογές προκειμένου να βρεθεί η απαραίτητη χημεία ώστε να πετύχουμε σε όλους τους στόχους μας. Να ξέρετε πάντως ότι υπάρχει μεγάλη πίστη και αισιοδοξία”.
Η επιτυχία της περασμένης αγωνιστικής περιόδου ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας εν όψει της νέας σεζόν;
“Πάντοτε είναι πιο δύσκολο να διατηρήσεις τους τίτλους που έχεις κατακτήσει από το να είσαι το αουτσάιντερ και να κυνηγάς τον πρώτο. Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε το φαβορί και πρέπει να διατηρήσουμε τα σκήπτρα με κάθε τρόπο. Είμαστε όμως μαχητές και αρκετά ανταγωνιστικοί για να εγκαταλείψουμε την κορυφή. Επίσης έχουν έλθει κάποιοι καλοί και έμπειροι ποδοσφαιριστές όπως ο Σίντνεϊ Γκοβού, ο οποίος μαζί με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας, εμένα, τον Ζιλμπέρτο, τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη πρέπει να δείξουμε στους νεότερους ότι αν πραγματικά θέλεις κάτι, μπορείς να το πετύχεις. Ειλικρινά νιώθω ότι είναι και δική μου υποχρέωση να διατηρήσω σε υψηλό επίπεδο τη θέληση και τη διάθεση όλων μέσα στην ομάδα για να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο”.
 
Απέδειξες ότι είσαι καλός στις προβλέψεις καθώς πριν από έναν χρόνο υποσχέθηκες στους οπαδούς του Παναθηναϊκού 20-25 γκολ και τα πέτυχες.Μήπως έχεις κάποια πρόβλεψη και για τη νέα σεζόν;
“Πράγματι είπα ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και θα σκοράρω 20-25 γκολ. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πετύχω 30 γκολ αλλά σταμάτησα στα 29 και αυτό με λυπεί λίγο (σ.σ.: γέλια). Παρ΄ όλα αυτά νομίζω ότι τα πήγα καλά. Για τη νέα περίοδο θέλω ξανά τους δύο τίτλους και να σκοράρω περισσότερα από 29 γκολ. Είναι ένας νέος στόχος για εμένα και θα προσπαθήσω με όλη μου την ψυχή να τα καταφέρω”.
 
Πώς εξηγείς την απογοητευτική πορεία της Εθνικής Γαλλίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο;
“Τίποτε δεν πήγε καλά από την αρχή ως το τέλος. Ολα στραβά! Δυστυχώς έγιναν πολλά λάθη από όλους μας και έπρεπε να υποστούμε τις συνέπειες. Αρχικά με τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τη φάση των ομίλων και στη συνέχεια με τον δικό μας αποκλεισμό από τις κλήσεις για το πρώτο φιλικό μετά το Μουντιάλ. Ισως αυτό να ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας και ίσως να βγει κάτι καλό για τη συνέχεια, γιατί είμαστε πολύ πεινασμένοι και αποφασισμένοι”.
 
Η έλευσή σου στον Παναθηναϊκό άνοιξε τον δρόμο για να δημιουργηθεί μια μικρή γαλλική παροικία με την απόκτηση του Γκοβού και του Μπουμσόνγκ. Αυτό σε κάνει να νιώθεις ακόμη πιο άνετα στην ομάδα;
“Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω συμπαίκτες δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και δύο πολύ καλούς φίλους. Ελπίζω όλοι μαζί να μπορέσουμε να πάμε την ομάδα ένα σκαλοπάτι ψηλότερα”.
 
Ποια είναι τα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ο Γκοβού;
“Ο Σίντνεϊ είναι ένας μαχητής, ο οποίος δεν τα παρατάει ποτέ…”.
 
Οπως και εσύ…
“Πράγματι, ίσως γι΄ αυτό συμπαθούμε ο ένας τον άλλον. Είναι γεννημένος νικητής και θεωρώ ότι είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό που τον απέκτησε. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα και να μας βοηθήσει σημαντικά, επιθετικά αλλά και αμυντικά”.
 
Και για τον Μπουμσόνγκ ποια είναι η γνώμη σου;
“Πρόκειται για έναν πολύ καλό αμυντικό. Ο Ζαν Αλέν είναι δυνατός, ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει πάρα πολύ στον αμυντικό τομέα. Τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια καθώς παίζαμε μαζί στην Οσέρ όταν και οι δύο ήμασταν πιο νεαροί. Είναι καλός παίκτης και εξαιρετικός χαρακτήρας και χαίρομαι που βρισκόμαστε ξανά συμπαίκτες”.
 
Για τη ζωή στην Αθήνα:
“Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Αθήνα. Ο καιρός, η θάλασσα, οι ρυθμοί της ζωής,όλα μού θυμίζουν τη Μασσαλία”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε