Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Σισέ: Εμείς θα το πάρουμε ξανά!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού εξέφρασε την αισιοδοξία πως η ομάδα του θα κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα ενώ αναφέρθηκε στην σύγκριση με τον Μιραλάς, στις περιπέτειες του Γκοβού και στο επεισόδιο του Λέτο με τον Καραγκούνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός στο περιοδικό “Status”:

Για το αν έχει… βαρεθεί να ξελασπώνει την ομάδα σε κάθε παιχνίδι:Αυτό είναι το καθήκον ενός ηγέτη και ενός νικητή. Το ζητούμενο για μένα είναι να σκοράρω και να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Μπορεί οι εμφανίσεις της ομάδας αυτόν τον καιρό να μην είναι οι καλύτερες, με τους ποδοσφαιριστές όμως που έχουμε, στο μέλλον σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο”.

Για το αν θα φύγει από τον Παναθηναϊκό:Λένε πως είναι καλύτερα να φεύγεις από κάπου όταν είσαι στην κορυφή. Όμως εγώ για την ώρα νιώθω καλά εδώ… Μου είναι πολύ δύσκολο να αφήσω το σπίτι μου. Έτσι αισθάνομαι τον Παναθηναϊκό”.

Για το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ:Για εμένα η Λίβερπουλ είναι μία ξεχωριστή ομάδα. Εξάλλου έχω σπίτι εκεί. Τέσσερις μήνες αφότου πήγα στην ομάδα, έσπασα το πόδι μου. Όλοι είπαν πως για μένα το ποδόσφαιρο τελείωσε. Επέστρεψα στην ενεργό δράση και έξι μήνες μετά κατακτήσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω ακούσει ότι με θέλουν, δεν ξέρω όμως αν είναι 100% αληθινό. Αν επέστρεφα πάντως θα ήταν σαν να επιβεβαιώνεται το πεπρωμένο. Εγώ θα είμαι εδώ τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά θα δούμε”.

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού:Ένιωσα πολύ υπερήφανος, ότι μου έγινε μία μεγάλη τιμή. Αιφνιδιάστηκα. Δεν το περίμενα”.

Για το πρότυπο κάποιου αρχηγού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο:Πρότυπο αρχηγού θεωρώ τον Στίβεν Τζέραρντ. Είναι γεννημένος κάπτεν. Διατηρώ επαφή μαζί του μέχρι σήμερα”.

Για τη σύγκριση με τον Κέβιν Μιραλάς:Κάθε σύγκριση συνιστά μέρος του παιχνιδιού. Σε όλα τα αθλήματα. Στο μποξ, στο μπάσκετ, παντού. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιος θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής με την ομάδα στο τέλος. Όχι ποιος θα βγει πρώτος σκόρερ. Αν βγει εκείνος τότε θα είναι καλό γι’ αυτόν, αν βγω εγώ τότε θα είναι καλό για εμένα. Με τον Μιραλάς γνωριζόμαστε από τη Γαλλία. Είναι καλός παίκτης”.

Για τον ρόλο στου στο γήπεδο:Η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Αν ο προπονητής μού ζητήσει κάτι άλλο τότε θα το κάνω. Όταν με έβαλε δύο φορές πίσω από τον Πετρόπουλο το απόλαυσα. Ένιωσα σαν πλέι μέικερ στο μπάσκετ, αφού έπρεπε να δημιουργώ. Όμως κρίνομαι από το αν σκοράρω. Όταν βάζω ένα γκολ θέλω να πετύχω και δεύτερο και τρίτο. Ακόμα και μετά από ματς που έχω σκοράρει δύο γκολ δεν νιώθω ικανοποιημένος”.

Για την πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ:Νομίζω πως όλα κρίθηκαν από την ήττα με την Κοπεγχάγη στο ΟΑΚΑ. Κάναμε χαζά λάθη και τους χαρίσαμε τρεις βαθμούς. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά δεν ήταν αρκετό να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Τώρα πρέπει να στεφθούμε πρωταθλητές για να ξαναπαίξουμε και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός παίζει μία φορά τη βδομάδα, οπότε έχει περισσότερες μέρες για να ξεκουραστεί. Τώρα η μάχη θα είναι μεταξύ μας, θα δούμε ποιος είναι ο αληθινός πρωταθλητής”.

Για τον Σίντνεϊ Γκοβού:Καθυστέρησε να μάθει πώς είναι οι Έλληνες, τι τους αρέσει και τι όχι. Άργησε να πληροφορηθεί τι μπορεί να σου κάνει εδώ ο Τύπος αν δώσεις δικαιώματα. Τώρα νομίζω πως έμαθε. Δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι σαν αδερφός μου. Ήμουν σκληρός μαζί του, επειδή τον αγαπάω. Του έδωσα να καταλάβει πως κάνει λάθος”.

Για το επεισόδιο Καραγκούνη-Λέτο:Τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις μπορούν να καταστρέψουν μία ομάδα. Πρέπει να έρθουμε ο ένας πιο κοντά στον άλλον”

Για το ποιος θα πάρει τον φετινό τίτλο:Θα τον πάρουμε ξανά εμείς. Ο Ολυμπιακός έχει ίσως μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο, αλλά εμείς έχουμε περισσότερο ταλέντο”.

Για τα δύο γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:Τις μέρες πριν από το ντέρμπι είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν. Και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Πώς μπορεί να υπάρχει σε μία εφημερίδα φωτογραφία ενός συμπαίκτη μου, στην οποία με χρήση φωτομοντάζ κάνει στοματικό έρωτα σε παίκτη του Ολυμπιακού; Το θεωρώ ανεπίτρεπτο. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έχω δει κάτι τέτοιο. Στο ποδόσφαιρο και στη ζωή πρέπει να σέβεσαι”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε