Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Σκληρή απάντηση Τσακίρη σε ερασιτεχνική

Τσακίρης: Γιατί να κατεβάσουμε ένα πανό που δεν ενόχλησε κανέναν, ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Πανιώνιος απάντησε στην ερασιτεχνική ΑΕΚ για το θέμα του πανό στο μεταξύ τους παιχνίδι.

“Δεν δεχόμαστε μαθήματα ιστορίας από ανιστόρητους¨ αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Νεοσμυρνιωτών. 

Η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Αναλυτικά η απάντηση του Πανιωνίου.

“Η τακτική του αντιπερισπασμού και του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, την οποία έντεχνα προσπαθεί να εφαρμόσει η ομάδα της ΑΕΚ, είναι μεν θεμιτή στα πλαίσια του ανταγωνισμού, αλλά ανεδαφική σε ότι αφορά τόσο τον Πανιώνιο, όσο και τον Πρόεδρο του.

Διαβάσαμε την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής ΑΕΚ», δηλαδή των administrators της, η οποία επιτίθεται στον Πανιώνιο με αφορμή ένα πανό που υπήρχε στο γήπεδο κατά τον μεταξύ μας αγώνα. Το επίμαχο πανό, δεν αναρτήθηκε από τον επίσημο Πανιώνιο.

Ο επίσημος Πανιώνιος, σε αντίθεση με την «Ερασιτεχνική ΑΕΚ» δεν έχει σχέση, ούτε καθοδηγεί τους φιλάθλους του. Συνεπώς δεν καταλαβαίνουμε γιατί εμπλέκεται ο Πρόεδρος του Πανιωνίου. Για να «κατέβει» ένα πανό, που δεν είναι υβριστικό (γιατί ύβρις δεν υπάρχει) θα πρέπει να ζητηθεί από τον φιλοξενούμενο να αποσυρθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αν λοιπόν το πανό δεν ενόχλησε ΚΑΝΕΝΑ από την επίσημη ΠΑΕ ΑΕΚ, ή τους ποδοσφαιριστές της, γιατί έπρεπε να ενοχλήσει τους Πανιώνιους;

Γιατί δηλαδή έπρεπε ο κ. Τσακίρης, που δεν ήταν καν στο γήπεδο, να ζητήσει να κατέβει ένα πανό, που δεν ενοχλούσε κανένα από την πολυμελή αντιπροσωπεία της ΑΕΚ; Ας αναζητήσουν ευθύνες μεταξύ τους και όχι σε εμάς. Αν μας είχε ζητηθεί να αποσυρθεί το πανό εμείς, στα πλαίσια της φιλοξενίας, θα το είχαμε προσπαθήσει παρά το ότι δεν ήταν υβριστικό.

Είμαστε σίγουροι δε, πως αν η ΑΕΚ κέρδιζε τον αγώνα, ουδείς σήμερα θα είχε ασχοληθεί με το πανό (και με το μάτι του Αραούχο επίσης). Ο κ. Τσακίρης εκεί που χρειάστηκε και υπήρχε πρόβλημα, έσπευσε στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα, να μιλήσει τόσο με τον Αραούχο, όσο και τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Τα περί «ηθικής αυτουργίας» τα επιστρέφουμε στους εμπνευστές τους.

Ο κ.Τσακίρης απλά παρέθεσε γεγονότα σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξη. Και τα γεγονότα αυτά είναι αδιαμφισβήτητα. Η ΑΕΚ δεν προϋπήρχε ούτε στην Πόλη, ούτε φυσικά στη Σμύρνη ή την Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ ιδρύθηκε στην Ελλάδα ΜΕΤΑ τη Μικρασιατική Καταστροφή και των διωγμών. Συνεπώς, εμείς δεν την θεωρούμε προσφυγικό σωματείο, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Απόλλων, αλλά απλά σωματείο ιδρυμένο από επαναπατρισθέντες πρόσφυγες της Πόλης.

Ο «Πρόεδρος» της Α.Σ. ΑΕΚ και οι λοιποί administrators, μπερδεύοντας προφανώς το ρόλο τους και νομίζοντας ότι εκδίδουν ανακοίνωση από τα δωματιάκια, υπογειάκια και λοιπά οικήματα, θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να κοιτάξουν να ασχοληθούν με τους εκατοντάδες απλήρωτους αθλητές των ερασιτεχνικών αθλημάτων στα οποία «προεδρεύουν», να εξοφλήσουν τους δεκάδες πιστωτές τους και να μην προσπαθούν με αφορμή ένα πανό (όχι υβριστικό, αλλά σκωπτικό), να στρέψουν την προσοχή των φιλάθλων τους στον «κακό» Πανιώνιο και τον «κακό» Τσακίρη…

Όσο ο Πανιώνιος χάνει και είναι ο «Νιόνιος», τον αγαπάμε και τον αποκαλούμε «αδελφό προσφυγικό σωματείο». Όταν νικάει γίνεται «ανιστόρητος» και «κακός». Όταν κερδίζεις με 2-3 στο ΟΑΚΑ, βγαίνει αμέσως μετά την λήξη ο τότε administrator και κάνει διάγγελμα / κλάψα 1 ώρας και ζητά μέχρι και Πρωθυπουργική παρέμβαση για τη διαιτησία.

Χθες μετά το 3-1 της Νέας Σμύρνης, έχουμε πρωτοσέλιδα με το μαυρισμένο μάτι ενός αθλητή (ο οποίος επιτέθηκε πρώτος αλλά απλά δεν βρήκε στόχο) και σήμερα τη δακρύβρεχτη ανακοίνωση της «Ερασιτεχνικής» για ένα …πανό, για το οποίο κανείς δεν ενοχλήθηκε και δεν ζήτησε την απόσυρση του…

Μαθήματα ιστορίας από ανιστόρητους δεν δεχόμαστε και ούτε πρόκειται να δεχθούμε. * Από αυτούς που έχουν δώσει δείγμα γραφής με την κλοπή του Μαύρου, αλλά και άλλων αθλητών μας. * Από αυτούς που συμμάχησαν με τη Χούντα το ’70 και έκλεψαν το Πρωτάθλημα από τον Πανιώνιο, χάρη στην άληστου μνήμης «κυρία Δέσποινα».

* Από αυτούς που το 1992, όταν ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, έβγαλαν «ντουντούκες» και ένα κατάπτυστο βίντεο-κλιπ στο οποίο εμφανίζουν την ΑΕ Κωνσταντινουπόλεως, ως ομάδα προερχόμενη από τη Σμύρνη και την Ιωνία (!) με σκοπό να υφαρπάξουν και από τον Πανιώνιο φιλάθλους.

* Από αυτούς που κυκλοφορούσαν πρωτοσέλιδα με τίτλους πριν τον μεταξύ μας αγώνα «Δείξτε στον Τσακίρη και τον Νιόνιο ποιά είναι η ΑΕΚ».

* Και βέβαια από αυτούς που σήμερα μέσω των οπαδικών τους εφημερίδων, έχουν αναλωθεί σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, λάσπης και μίσους κατά του Πανιωνίου, απλά και μόνο επειδή «τόλμησε» να τους νικήσει…

Πριν κάποιοι βγάλουν ανακοινώσεις, και πριν το οπαδικό μίσος τους τυφλώσει, ας αναλογισθούν λίγο, ότι η «καλή» ΑΕΚ υπάρχει σήμερα και χάρη στον «κακό» Τσακίρη. Το γιατί ας ρωτήσουν το λογιστήριο της ΠΑΕ να τους επιβεβαιώσει ότι ακόμα και στις 30/11, λίγο πριν παίξουμε, εξυπηρετήσαμε με νέα μετακύλιση επιταγών (για 5η φορά) την ΑΕΚ, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε γονατίσει τον προσεχή αντίπαλο μας. Αυτά την ίδια στιγμή που άλλοι στην θέση μας ήδη σφράγισαν επιταγές.

Ακόμα και σήμερα από το πρωί είμαστε στα τηλέφωνα με την διοίκησή σας για το πως θα συνεχίσουμε να βοηθάμε και να χρηματοδοτούμε ΕΣΑΣ! Εκεί φαίνεται λοιπόν το φερ-πλέι και το ήθος της διοίκησης ενός συλλόγου και όχι στο να ξηλώνει τα πανό και να λογοκρίνει τους ίδιους τους φίλαθλους της. Αλλά επειδή η «λίγη τσίπα» λείπει από εσάς τελικά και όχι από εμάς και επειδή η αχαριστία σας είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την αφέλειά μας, ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας και πλέον όταν μας λέτε «κακούς», να είμαστε πράγματι «κακοί»…

Τέλος να σας πούμε ότι αδίκως κλαίτε. Το σύστημα στο Ελλαδιστάν είναι ΠΑΝΤΑ με τον Γολιάθ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με το Α, Β ή τον 44 τρόπο, εσείς θα βγείτε από το σημερινό διαφαινόμενο αδιέξοδο, ενώ εμάς κεφάλι δεν θα μας αφήσουνε να σηκώσουμε ποτέ…

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε