Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Σκληρούς” χαρακτηρισμούς για τον Μαρινάκη περιέχει η επιστολή Αδαμίδη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ εξαπέλυσε επίθεση μέσω επιστολής στον πρόεδρο της Superleague και τον κάλεσε να αλλάξει στάση.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ολόκληρη η επιστολή του Σταύρου Αδαμίδη προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος:

Η επιστολή την οποία αποκάλυψε το AEK365:

“Προς
Super League
Αστροναυτών 1
Μαρούσι

Υπ’ όψιν
– Προέδρου Δ.Σ.
κ. Ε. Μαρινάκη
– Γενικού Διευθυντή
κ. Π. Κομνηνού

Κοινοπ.
– Π.Α.Ε. – Μέλη Super League
Αθήνα, 8/11/2010
Αριθμ. Πρωτοκ. 23650
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Διευθυντά,
Αξιότιμα Μέλη του Δ.Σ.,
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Συνεταιρισμός μας στην αναζήτηση νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου γνώρισε την μεγαλύτερη διοικητική κρίση της σύντομης ιστορίας του, εξαιτίας πρακτικών και μεθοδεύσεων που επιδίωξαν να διχάσουν τα μέλη του, να πλήξουν το κύρος του και – ενδεχομένως – να απειλήσουν ακόμα και την ίδια του την υπόσταση.
Μετά από αναβολές, επαναλαμβανόμενες άγονες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και διαδοχικές συζητήσεις, τα μέλη του Συνεταιρισμού καταλήξαμε στην εκλογή στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Αντιπροέδρου της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Ευάγγελου Μαρινάκη. Η απόφαση αυτή ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία και χαιρετίστηκε από το σύνολο των μελών ως μια ενωτική κίνηση που θα έδινε λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο. Από πλευράς μας, δεν στηρίξαμε την συγκεκριμένη επιλογή, πλην όμως από την πρώτη στιγμή σεβαστήκαμε απολύτως την απόφαση της πλειοψηφίας αλλά και περιβάλλαμε με την εμπιστοσύνη μας τον νέο Πρόεδρο.
Αυτή ήταν και η επιβεβλημένη στάση αφενός μεν για μια Π.Α.Ε. που υπήρξε από τις πρωτοπόρες στην ίδρυση της Super League, αλλά και αφετέρου με βάση τα προβλήματα και τις προκλήσεις που θα είχε να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος, σε συνάρτηση με την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος, τις σχέσεις με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., τα προβλήματα της Διαιτησίας, την ανάγκη καταπολέμησης της βίας κ.λ.π. Περιμέναμε δε ότι ο κ. Μαρινάκης, όπως όλοι οι προκάτοχοί του στα λίγα χρόνια ζωής του Συνεταιρισμού, θα αποδεικνυόταν στην πράξη ένας Πρόεδρος όλων των ομάδων της Super League , που θα ενεργούσε με βάση το συμφέρον του Συνεταιρισμού και θα εξέφραζε όλα τα μέλη του.

Δυστυχώς, πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η πραγματικότητα απείχε πάρα πολύ από τις προσδοκίες όλων μας .

Ο κ. Μαρινάκης από την πρώτη στιγμή επιδόθηκε σε μια προσπάθεια συστηματικής εκμετάλλευσης της θέσης του και του αυξημένου κύρους που αυτή του προσδίδει, προκειμένου για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ομάδας του και μόνο, με αποκορύφωμα τις συστηματικές και επαναλαμβανόμενες απαράδεκτες παρεμβάσεις του στα ζητήματα της Διαιτησίας. Από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές δεν δίστασε να μιλήσει για «εγκλήματα κατά της Ελλάδας» (!!!) εξαιτίας διαιτητικών λαθών που δεν τον ικανοποιούσαν και που δεν είχαν σχέση με την ομάδα του, επιδεικνύοντας όμως μια επιλεκτική ευαισθησία στο ζήτημα των «εγκλημάτων», αφού προφανώς τα όσα συνέβαιναν σε άλλους αγώνες πλην αυτών που τον ενδιέφεραν δεν τον προβλημάτιζαν ιδιαιτέρως.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση περιφρόνησης του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συνεταιρισμού, παριστάμενος σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο. με την θεσμική του ιδιότητα πρότεινε αλλαγές στο οργανόγραμμα της ελληνικής διαιτησίας με την αναβάθμιση του Κυρού Βασσάρα, χωρίς ποτέ αυτό το θέμα να έχει συζητηθεί στο Δ.Σ. της Super League και χωρίς ποτέ κανείς να έχει έστω ενημερωθεί για την πρωτοβουλία του αυτή. Την οποία εκ των υστέρων παρουσίασε ως έκφραση προσωπικών του απόψεων, «λησμονώντας» ότι ο Πρόεδρος της Super League όταν παρίσταται οπουδήποτε ως εκπρόσωπός της – και πολύ περισσότερο στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. όπου ex officio και μόνο παρίσταται – δεν δύναται να εκφράζει προσωπικές απόψεις.
Αποκορύφωμα αυτής της στάσης, που συνεχίστηκε με συνεχείς ανακοινώσεις και παρεμβάσεις και δεν συνάδει με την ιδιότητά του ως Προέδρου όλων των Π.Α.Ε. της Super League, ήταν η πρόσφατη απόφασή του να «εισβάλλει» στα αποδυτήρια των διαιτητών στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και να επιτεθεί φραστικά στον διαιτητή της αναμέτρησης και – κατά κοινή ομολογία – κορυφαίο έλληνα διαιτητή κ. Τάσο Κάκο, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις υπήρξε άψογος σε όλα τα ντέρμπι που έχει διευθύνει φέτος και όχι μόνο στο συγκεκριμένο .

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μαρινάκης – με προσωπική του απόφαση βρέθηκε στο γήπεδο με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. της Super League και όχι ως Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, οι εκπρόσωποι του οποίου ευρίσκοντο σε ιδιαίτερο χώρο του Ο.Α.Κ.Α. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ένας Πρόεδρος της Super League να συμπεριφέρεται με όρους εξέδρας και να επιδίδεται ενδεδυμένος τον μανδύα του θεσμικού παράγοντα σε προσπάθειες εκφοβισμού διαιτητών για να ικανοποιήσει τα οπαδικά αισθήματα είτε του ιδίου είτε των φιλάθλων της ομάδας του. Και μάλιστα αδιαφορώντας για την επίπτωση που αυτό μπορεί να έχει σε συνθήκες καλλιέργειας οπαδικής πόλωσης στους κάθε λογής ανεγκέφαλους που επιζητούν μόνο ηθική νομιμοποίηση για τις ανοησίες τους.
 

Πρόσφατα ο Συνεταιρισμός μας μπήκε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με την FORTHNET για την επέκταση της συνεργασίας μας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Επρόκειτο για μια συμφωνία στρατηγικής σημασίας, καθώς είναι εκπεφρασμένη η θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Π.Α.Ε. της Super League υπέρ της κεντρικής διαχείρισης ως μέσου διασφάλισης μια ισόρροπης ανάπτυξης του πρωταθλήματος. Ο κ. Μαρινάκης, μολονότι προφορικά είχε εκφράσει την άποψη ότι και η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πιθανόν θα προσχωρούσε στην συμφωνία μετά το πέρας του ισχύοντος τηλεοπτικού του συμβολαίου, εντούτοις απέφυγε και την παραμικρή έγγραφη δέσμευση αναφορικά με τις μελλοντικές προθέσεις του ως προς το συγκεκριμένο θέμα και σύμφωνα με τα όσα και προφορικά διακήρυττε, και δεν επέδειξε την παραμικρή διάθεση συνεργασίας. Αυτό θα ήταν απολύτως σεβαστό δικαίωμά του, εάν δεν γνώριζε πολύ καλά εκ της θέσης του ως Προέδρου του Συνεταιρισμού ότι μια τέτοια στάση αδυνατίζει εκ των πραγμάτων τη διαπραγματευτική ισχύ του Συνεταιρισμού και μακροπρόθεσμα βλάπτει τα συμφέροντα των υπολοίπων μελών του.
Από πλευράς μας ως Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. ήμασταν πάντοτε υπέρ της ενότητας του Συνεταιρισμού, και ήμασταν και είμαστε πάντοτε προσανατολισμένοι στο κοινό συμφέρον. Τόσο στα θέματα της κεντρικής διαχείρισης όσο και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Συνεταιρισμού, τις σχέσεις του με την Ε.Π.Ο., τη Διαιτησία κ.λ.π., οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις μας είναι πάντοτε θεσμικές και ποτέ στοχευμένες σε ίδια οφέλη που προσδοκούμε να αποκομίσουμε.
 
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι ο νυν Πρόεδρος της Super League με την συμπεριφορά και τις επιλογές του ούτε επιδιώκει ούτε και επιθυμεί να εκφράσει το σύνολο των μελών του Συνεταιρισμού. Μάλλον ερμηνεύει περισσότερο το ρόλο του ως μοχλό εξυπηρέτησης των επιδιώξεων της ομάδας του και ως βιτρίνα επίδειξης «Ολυμπιακοφροσύνης» στους οπαδούς της, παρά ως εκφραστή των συμφερόντων του Συνεταιρισμού.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο που το Καταστατικό του Συνεταιρισμού επιφυλάσσει στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν συνάδει με τη θέση και τις ιδιότητες που αυτός πρέπει να φέρει και παράλληλα υποτιμά και προσβάλλει πλήρως και όλα τα υπόλοιπα μέλη. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς όλους ότι εφόσον ο Πρόεδρος της Super League δεν αποφασίσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Συνεταιρισμού, τότε δεν έχουμε καμιά άλλη επιλογή από το να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του, και να στραφούμε στην αναζήτηση μιας άλλης πιο ενωτικής επιλογής για τη θέση του Προέδρου που θα σέβεται και την θέση του και τον ίδιο τον Συνεταιρισμό.

Για την «Π.Α.Ε. Α.E.K.»

Σταύρος Αδαμίδης
Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε