Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σκόκο: Θα γύριζα στην Ελλάδα μόνο για την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο Αργεντινός μέσος δεν έχει ξεχάσει την Ελλάδα αλλά θεωρεί δύσκολη την επιστροφή του αφού στόχος του είναι να αγωνιστεί κάποια στιγμή και πάλι στην Αργεντινή.

Οι παίκτες ανέβαλαν τη γιορτή της ΑΕΚ

Ο Νάτσο Σκόκο παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη στο Novasports.gr και απάντησε σε ερωτήσεις των φιλάθλων. Μίλησε για τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα, τις λιγοστές πιθανότητες επιστροφής του στην ΑΕΚ, τον Μπλάνκο, τον Χιμένεθ αλλά και τον κόσμο της ομάδας.

Θα επιστρέψεις στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ κάποια στιγμή;
“Είμαι ευγνώμων στην ΑΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Είμαι ευγνώμων στους οπαδούς  της ΑΕΚ για την αγάπη που μου έδειξαν στο διάστημα που έμεινα στο σύλλογο. Λυπάμαι που δεν κατάφερα να κατακτήσω κάποιο τίτλο με την ΑΕΚ”.
 
Αν θα ήθελες να παραμείνεις στην ΑΕΚ αν υπήρχε συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο στην ομάδα;
“Πάντα έλεγα ότι όταν θα φύγω από την Ελλάδα θα πήγαινα σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, είτε στο Αγγλικό, είτε στο Ισπανικό, είτε στο Ιταλικό, αλλά το καλοκαίρι έγινε μια πολύ καλή πρόταση από την Αραβία τόσο για εμένα, όσο για τον σύλλογο. Συμφωνήσαμε να πάω στην Αλ Αϊν, καθώς η πρόταση ήταν καλή και για την ΑΕΚ. Είναι λίγο δύσκολο να αγωνιστώ ξανά στην ΑΕΚ γιατί θέλω να επιστρέψω στην Αργεντινή, αλλά αν επέστρεφα στην Ελλάδα θα το έκανα μόνο για την ΑΕΚ”.
                
Σχετικά με τα δημοσιεύματα που υπάρχουν για ενδιαφέρον του  Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού
“Δύσκολα θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Μοναδικός στόχος είναι να επιστρέψω στην Αργεντινή και να αγωνιστώ στο  πρωτάθλημα της Αργεντινής. Χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον από τις άλλες ελληνικές ομάδες καθώς αυτό σημαίνει πως όσο καιρό ήμουν στην ΑΕΚ έκανα καλά τη δουλειά μου. Πάντως αν θα επέστρεφα θα το έκανα μόνο για την ΑΕΚ αν και είναι πολύ δύσκολο”.
 
Ποιος ήταν ο λόγος που πήγες στα Εμιράτα και όχι σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα; Οικονομικός;
“Η πραγματικότητα είναι ότι πήγα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα για την οικονομική προσφορά που μου έγινε. Είχα κάποιες προτάσεις από άλλες ομάδες αλλά για οικονομικούς  λόγους αποφάσισα να πάω εκεί . Το πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει μεγάλη ανταγωνιστικότατα αλλά με τις προτάσεις που είχα το καλοκαίρι ήταν η καλύτερη επιλογή”.

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που συνεργάστηκες στην Ελλάδα;

“Όσον αφορά τους τρεις προπονητές που είχε στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης δούλεψε πάρα πολύ και έμαθα πολλά από τον ίδιο. Δυστυχώς έφυγε νωρίς και δεν τέλειωσε αυτό που άρχισε. Με τον Μπάγιεβιτς δεν κρύβω ότι είχα προβλήματα καθώς είχαμε διαφορετικό τρόπο σκέψης. Ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι δεν έμαθα αρκετά. Τέλος με τον Μανόλο Χιμένεθ τα πράγματα ήταν καλύτερα καθώς μιλούσαμε την ίδια γλώσσα και συνεννοούμασταν πιο εύκολα. Ήταν ένας προπονητής υψηλού επιπέδου και με βοήθησε να αναπτύξω αρκετά το επίπεδο μου. Γενικά πήρα αρκετά και από τους τρεις προπονητές και με βοήθησαν”.
 
Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης στην ομάδα; Με ποιόν ταίριαζε περισσότερο;
“Φυσικά πέρασαν καλοί  παίκτες αυτά τα τρία χρόνια από την ΑΕΚ, ίσως λόγω θέσης και λόγω γλώσσας συνεννοούμουν  καλύτερα με τον Μπλάνκο και με τον Τζιμπούρ ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης, με τον οποίο είχαμε πολύ καλή συνεννόηση μέσα στο γήπεδο. Αλλά με αυτόν που ταίριαζε περισσότερο ήταν ο Μπλάνκο”.
 
Αν πιστεύεις ότι το επεισόδιο με τον Τζιμπουρ επηρέασε την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι;
“Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο συμβάν επηρέασε την ομάδα αρνητικά. Ήταν ένα συμβάν που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Είναι επεισόδια που συμβαίνουν μέσα σε μία ομάδα. Λυπάμαι που συνέβη.  Ωστόσο δεν μπορώ να απαντήσω τώρα αν επηρέασε αρνητικά την ομάδα”.

Να σχολιάσεις την απόφαση του Τζιμπούρ ο οποίος έφυγε από την ΑΕΚ και πήγε στον Ολυμπιακό..

“Κάθε άνθρωπος και ποδοσφαιριστής σκέφτεται με τον δικό του τρόπο. Δεν μπορώ να πω ότι ο κάθε άνθρωπος που σκέφτεται διαφορετικά από εμένα, σκέφτεται λάθος ή το αντίθετο. Εγώ ήρθα στην ΑΕΚ σαν ποδοσφαιριστής και έγινα και οπαδός της ομάδας, δεν μπορώ να με φανταστώ σε άλλη ομάδα της Ελλάδας, όπως το ίδιο ισχύει και στην Αργεντινή”.

Πιο παιχνίδι ξεχωρίζεις από την πορεία σου στην ΑΕΚ;

“Είναι πολλά τα παιχνίδια που θυμάμαι. Το πρώτο παιχνίδι που θα ξεχώριζα είναι αυτό με τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” που κερδίσαμε 1-2. Το επόμενο παιχνίδι που θυμάμαι είναι ο τελικός κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Τέλος ακόμη ένα παιχνίδι που δεν ξεχνώ είναι ο αγώνας του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το 4-4 που στο τέλος ηττηθήκαμε στα πέναλτι”.

Για το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο

“Φυσικά όταν σούταρα βλέποντας τον τερματοφύλακα προς το κέντρο δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πήγαινε στο παραθυράκι της εστίας  η μπάλα, εγώ επιχείρησα το σουτ για να βρω δίχτυα”.

Σχετικά με το γκολ που πέτυχε πέρυσι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ήταν το καλύτερο που πέτυχες με τη φανέλα της ΑΕΚ;
“Υπάρχουν γκολ που τα χαρακτηρίζουμε ως τα πιο σημαντικά λόγω του αποτελέσματος. Υπάρχουν και όμορφα γκολ τα οποία δεν κρίνουν το αποτέλεσμα. Το πιο όμορφο θα χαρακτήριζα αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ και το πιο σημαντικό το δεύτερο γκολ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό”.

Για ποιο λόγο έφυγαν τόσοι παίκτες από την ΑΕΚ το καλοκαίρι; Εφυγε ο Μπλάνκο, ο Νασούτι, ο Σάχα, πως
εξηγείς ότι έφυγαν όλοι οι Αργεντίνοι;

“Το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε χωρίς Αργεντινούς οφείλετε σε σύμπτωση αφού τα συμβόλαια των Μπλανκο και Νασουτι έληγαν, ενώ ο Σάχα και εγώ είχαμε μια καλή πρόταση. Μπράβο στους παίκτες οι οποίοι παρά τα τόσα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κρατούν την ΑΕΚ σε υψηλή βαθμολογία και την κάνουν ανταγωνιστική”.

Παρακολουθείς το Ελληνικό πρωτάθλημα και την πορεία της ΑΕΚ;

“Φυσικά και παρακολουθώ το Ελληνικό πρωτάθλημα. Κυρίως την ΑΕΚ. Όταν έχω χρόνο από τις προπονήσεις βλέπω παιχνίδια μέσω του ιντερνετ. Μου έκανε εντύπωση που έφυγε ο Μανόλο Χιμένεθ τον οποίο εκτιμώ πολύ ως άνθρωπο και προπονητή καθώς έφυγε σε ένα χρονικό διάστημα που η ομάδα πήγαινε καλά. Τον Νίκο Κωστένογλου δεν τον ξέρω, ωστόσο πιστεύω πως θα δουλέψει σωστά ώστε η ομάδα να πάρει θετικά αποτελέσματα”.

Με ποιους ποδοσφαιριστές έχεις επαφές και μαθαίνεις και για τα οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ;

“Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη επαφή γιατί  έφυγαν και οι Αργεντινοί που έκανα παρέα λόγω γλώσσας. Εχω έναν κοινό φίλο με τον Λεονάρντο που μαθαίνω τα νέα της ομάδας όπως επίσης και άλλον έναν φίλο που μένει εκεί και με ενημερώνει κάθε βδομάδα. Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά, οι παίκτες είναι για πολύ καιρό απλήρωτοι, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές είναι εκεί ψηλά βαθμολογικά και είναι άξιοι συγχαρητηρίων”.

Ένιωσες τη στήριξη του κόσμου παρά τις δυσκολίες στο διάστημα που έμεινες στην Ελλάδα;

“Η πραγματικότητα είναι ότι μετά από τόσα χρόνια που η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποιο τίτλο,  οι οπαδοί είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πάντα έλεγα όταν ήμουν στην Ελλάδα πως οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στήριζαν την ομάδα σε κάθε δυσκολία και τους ευχαριστώ. Θέλω να συνεχίσουν να στηρίζουν το σύλλογο παρά τις δυσκολίες γιατί τους έχει ανάγκη”.

Τι πρέπει να κάνουμε για να γυρίσεις πίσω;

“Θέλω και εγώ να δώσω μηνύματα αγάπης στον κόσμο γιατί είναι αμοιβαία . Όπως είπα και πιο πριν στην Αργεντινή έπαιξα μόνο δύο χρόνια και μικρός, έφτασα δηλαδή να παίζω περισσότερο στην ΑΕΚ. Στο κοντινό μέλλον θα ήθελα να παίξω στο Αργεντίνικο πρωτάθλημα ωστόσο άμα μου δοθεί η ευκαιρία αργότερα να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα θα το κάνω με μεγάλη χαρά”.

Πιστεύεις πως η φετινή ΑΕΚ μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο παρά τα πολλά προβλήματα;

“Από τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και όσο διάστημα μπορεί να κρατηθεί  έχει αρκετές πιθανότητες για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Η πορεία της έως τώρα με παρένθεση το ματς του Ατρόμητου είναι πολύ καλή. Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Πάντα πρέπει να σκέφτεται πώς να κατακτήσει τίτλους. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει”. 

Σε μερικά παιχνίδια θεωρεί ο κόσμος ότι ήσουν χαλαρός, επέλεγες παιχνίδια; Γενικά οι παίκτες επιλέγουν παιχνίδια;

“Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που επιλέγουν παιχνίδια τουλάχιστον όσον αφορά εμένα, αυτό δεν γίνεται. Θα υπάρξουν παιχνίδια που θα παίξω καλά και παιχνίδια που δεν θα παίξω καλά. Παίζει ρόλο και η ψυχολογία. Εγώ προσωπικά δεν διάλεξα ποτέ παιχνίδια”.

Θα πήγαινες ποτέ στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό αν είχες κάποια πρόταση;

“Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι οπαδός μίας ομάδας. Είμαι ένας παίκτης που πέρασα από την ΑΕΚ και όχι οπαδός της. Είναι θέμα σεβασμού προς την ΑΕΚ για την ευκαιρία που μου έδωσε να αγωνιστώ στην Ευρώπη και για αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο να πάω να παίξω στον αιώνιο αντίπαλο”.

Είχε χαθεί η συνοχή μεταξύ των ποδοσφαιριστών στα αποδυτήρια όταν ήταν προπονητής ο Μπάγεβιτς;
“Είναι κάτι που το άκουσα πάρα πολύ. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όσον αφορά την συνοχή και τις σχέσεις μεταξύ παικτών και προπονητή. Η γλώσσα είναι ένα εμπόδιο πολύ μεγάλο, ίσως να ήταν και λάθος μου που δεν έμαθα 3 χρόνια να μιλάω ελληνικά ή καλύτερα αγγλικά προκειμένου να καταλαβαίνω τους συμπαίκτες μου. Πάντως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του Μπάγεβιτς”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε