Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

“Σοκ” για τον Ολυμπιακό στη Λάρισα! “Έμφραγμα” με γκολ στις καθυστερήσεις

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Με γκολ του Γκόλια στο 92′, η ΑΕΛ “ξέρανε” τον Ολυμπιακό, επικρατώντας με 1-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Superleague
– Η μπάλα βρήκε στον Μιλιβόγεβιτς κι άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Καπίνο
– Πρώτη νίκη για την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον Ολυμπιακό
– Έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας οι πρωταθλητές Ελλάδας
– Αγωνιστική της “γκέλας”, μιας και βαθμούς έχασαν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Λάρισα έκανε την έκπληξη της 5ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Ολυμπιακού 1-0 με τέρμα του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με την μπάλα να έχει κοντράρει στον Μιλιβόγεβιτς στο σουτ του παίκτη των γηπεδούχων. Για τους “βυσσινί” ήταν η πρώτη νίκη στη Super League, για τους “ερυθρόλευκους” η πρώτη απώλεια βαθμών.

Χρειάστηκε να περάσουν 17 μήνες και 20 ημέρες για να γνωρίσει την ήττα ο Ολυμπιακός μακριά από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα ήταν 5 Απριλίου του 2015 όταν είχε ηττηθεί στους “Ζωσιμάδες” από τον ΠΑΣ με 3-1.

Οι Πειραιώτες είχαν τη “χρυσή” ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις “γκέλες” του Παναθηναϊκού και το ΠΑΟΚ, αλλά την πέταξαν… στα σκουπίδα. Γνώρισαν απρόσμενη ήττα από την παθιασμένη ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη κι έπεσαν από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Πάουλο Μπέντο επέλεξε να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-4-2 χωρίς δημιουργικό χαφ και το “πλήρωσε”, με τον Ολυμπιακό να παρουζιάζεται τελείως ακίνδυνος κι εν τέλει να φεύγει ηττημένος από τη Λάρισα, χάρη στο τυχερό γκολ του Γκόλια.

Ο αγώνας:

Ορμώμενη από τον κόσμο της, η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι κι επιχείρησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές Ελλάδας, αφού ξεπέρασαν με σχετική άνεση την πίεση των γηπεδούχων, πήραν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού κι άρχισαν να δημιουργούν φάσεις για γκολ. Στο 8′, μάλιστα, ο Ελιουνούσι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, μιας και ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 19′ ο Καμπιάσο έβγαλε τον Ιντέγε απέναντι στον Ξενοδόχοφ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ τον σταμάτησε, ενώ στο 20′ ήταν σειρά των γηπεδούχων να αγγίξουν το γκολ, με τον Αναστασόπουλο να κάνει το σουτ και τον Καμπιάσο να διώχνει πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα του Καπίνο.

Στο 37′ ο Ξενοδόχοφ απέκρουσε δύσκολα απευθείας φάουλ του Μιλιβόγεβιτς κι αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, με την ΑΕΛ να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην απειλεί, ούτε όμως να απειλείται. Ο Πάουλο Μπέντο, στην προσπάθειά του να αλλάξει την εικόνα των “ερυθρολεύκων” έβγαλε τον κακό Καρντόσο και τον νεαρό Τσιμίκα, περνώντας στο γήπεδο τους Φορτούνη και Πασιένσια.

Οι αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού, όμως, δεν βοήθησαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος αδυνατούσε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα της ΑΕΛ. Στο 76′ ο Μπέντο ολοκλήρωσε τις κινήσεις του από τον πάγκο, περνώντας τον Μάρτινς στη θέση του Καμπιάσο, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Ο Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν κατάφερε, να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά δέχθηκε κιόλας! Η εξαιρετική ΑΕΛ… “ξέρανε” τους πρωταθλητές Ελλάδας με γκολ του Γκόλια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο άσος των γηπεδούχων έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Μιλιβόγεβιτς κι άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καπίνο.

Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και η ΑΕΛ πανηγύρισε μία ιστορική νίκη, η οποία ήταν και η πρώτη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74′ Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81′ Βαρέλα), Αβραάμ (88′ Ντέλετιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63′ Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62′ Πασιένσια).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε