Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Σούπερ Λιγκ: Τιμωρήστε τους

Τα επεισόδια δεν μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστα από την Σούπερ Λιγκ
Τα επεισόδια δεν μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστα από την Σούπερ Λιγκ, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με ανακοίνωση της η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος καταδίκασε τα επεισόδια σε Καβάλα και Γιάννινα και ζήτησε από τους αρμόδιους την τιμωρία αυτών που συμμετείχαν.

Τα όσα έγιναν στα δύο γήπεδα την 18η αγωνιστική προκάλεσαν την αντίδραση της Σούπερ Λιγκ η οποία ζήτησε άμεση συνάντηση με την ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να θέσει στην διάθεση της τα βίντεο των αγώνων.

 
Η ανακοίνωση της Σουπερ Λιγκ:
 
“Είναι προφανές και αυτονόητο ότι η Super League καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης και Νέα Καβάλα-Ολυμπιακός.

Είναι επίσης προφανές ότι η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή θα επιβάλλει στις ομάδες τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

Αυτή που δεν είναι δυστυχώς προφανής, είναι η βούληση και η δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ να επιβάλλει κυρώσεις στους φυσικούς αυτουργούς των επεισοδίων, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους πλήττουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και απομακρύνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων από τα γήπεδα.

Δε μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η πλήρης αποτυχία του σχεδιασμού, της πρόληψης, αλλά και της καταστολής, καθώς η μία (1) σύλληψη από την Αστ. Δ/νση Ιωαννίνων και οι τρεις (3) συλλήψεις από την Αστ. Δ/νση Καβάλας, πιστοποιούν την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ να εφαρμόσει το αυτονόητο, δηλαδή το Νόμο.

Την αδυναμία αυτή είχαμε επισημάνει πριν από λίγες μόλις μέρες, στη συνάντηση της Super League με τον αρμόδιο Υπουργό.

Για το λόγο αυτό, η Super League ζήτησε άμεσα συνάντηση με τα αρμόδια επιτελικά και επιχειρησιακά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., με σκοπό να θέσει στη διάθεσή τους τα video των αγώνων, όπως αυτοί μεταδόθηκαν από την τηλεόραση και παρακολούθησαν εκατομμύρια Έλληνες από τα σπίτια τους, με την ελπίδα ότι έστω και εκ των υστέρων, οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές θα επιληφθούν του θέματος, ώστε να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπει ο Νόμος, στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη και ευελπιστούμε ότι θα βρούμε αρωγό την ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια αντιστροφής της απαράδεκτης εικόνας πλήρους ατιμωρησίας των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, καθώς δυστυχώς, αυτή η αίσθηση ατιμωρησίας, όσων συστηματικά διαπράττουν τέτοια αδικήματα, συντηρεί ένα ιδιότυπο καθεστώς που πλήττει την αξιοπιστία όλων όσοι εμπλέκονται με τη διοργάνωση των αγώνων”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε