Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σπανούλης: Ομπράντοβιτς και Ιτούδης δεν τήρησαν την “αρχή” τους

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, το ρόλο του ηγέτη που αναζητούσε και τους φετινούς στόχους της ομάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Βράδυ” με τον Πέτρο Κωστόπουλο και μίλησε…

Για την περυσινή επιτυχία του Ολυμπιακού 

«Νιώσαμε φανταστικές στιγμές. Ήταν κάτι που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Είμαι πολύ περήφανος και ευτυχισμένος που βοήθησα κι εγώ να πετύχει τέτοια πράγματα η ομάδα που θα αφήσουν εποχή. Πέρυσι τέτοιες μέρες δεν παίζαμε καλά, κανείς δεν μας υπολόγιζε. Στοιχημάτιζαν για το αν θα καταφέρουμε να περάσουμε στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκας. Τα πράγματα όμως κύλησαν καλά για εμάς. Αντικαταστήσαμε δύο παίκτες με τους Λο και Ντόρσι. Δέσαμε ως ομάδα, φορμαριστήκαμε και στην κατάλληλη στιγμή ήμασταν έτοιμοι». 

Για το ρόλο αρχηγού που κλήθηκε να παίξει στον Ολυμπιακό 

«Κοίτα ποτέ δεν θέλησα να αποδείξω κάτι. Έκανα ό,τι έλεγε η καρδιά και η λογική. Προσπάθησα με την εμπειρία μου να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να βγω μπροστά. Προσπάθησα να το κάνω και τελικά είχε καλά αποτελέσματα». 

Για το παρατσούκλι του Kill Bill 

«Αυτό έχει προκύψει από όταν ήμουν στον Μαρούσι. Εκείνη τη χρονιά έβαζα κάποια μεγάλα σουτ και γενικώς είμαι ανέκφραστος. Έτσι μου κόλλησαν το παρατσούκλι. Δεν σου κρύβω ότι με κολακεύει ο τίτλος». 

Για τις μάχες που δίνει στη διάρκεια των παιχνιδιών και για το… ξύλο που τρώει 

«Δεν μ’ αρέσει είναι η αλήθεια, αλλά τρώω ξύλο από αντιπάλους. Το… προσπαθούν. Συνήθως είναι γονατιές στα σκριν.» 

Για τα όσα έχουν ακουστεί για την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό 

«Υπήρχαν πράγματα που με ενόχλησαν την τελευταία χρονιά μου στον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν αντίθετες απόψεις. Υπήρχε μία κούραση πνευματική. Εμένα δεν με εξέφραζε. Σέβομαι την άποψη των ανθρώπων της ομάδας. Στο τέλος όμως ο καθένας πρέπει να κάνει την επιλογή του. Δεν ήταν θέμα χρημάτων η αποχώρησή μου από την ομάδα. Κατά περιόδους έχουν ακουστεί πολλά. Ότι ήμουν τσακωμένος με τον Διαμαντίδη -που είμαστε πολύ καλοί φίλοι- και με τον Γιασικεβίτσιους. Αυτά είναι αηδίες. Δεν ήταν τίποτε από αυτά. Απλά χάθηκε η επικοινωνία και η εμπιστοσύνη μεταξύ εμού και των ανθρώπων της ομάδας». 

Για το γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς δήλωσε πως δεν θα ήθελε να του μιλήσει μετά την αποχώρησή του 

«Είναι θέμα του κύριου Ομπράντοβιτς το να μη θέλει να μου μιλήσει. Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, ακόμα και με αυτούς που δεν θέλουν να μου μιλήσουν. Οι κύριοι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης είχαν πάντα μια αρχή που έλεγε πως τα εν οίκω μη εν δήμω, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ξεπέρασαν αυτή την αρχή». 

Για τον αν έφυγε από τον Παναθηναϊκό γιατί ήθελε να έχει ρόλο ηγέτη 

«Ήθελα να είμαι ένα πρώτο βιολί και να αποδείξω τι μπορώ να κάνω. Είμαι πεισματάρης. Όταν βάζω κάτι στο μυαλό μου θέλω να το πετύχω. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Σέβομαι τους ανθρώπους και τους ηγέτες που πέρασαν από τον Παναθηναϊκού. Από εκεί και έπειτα όπως τα έφερε η ζωή σίγουρα είναι κάτι που με εκφράζει πολύ περισσότερο, ο ρόλος που έχω στον Ολυμπιακό». 

Για την σύζυγό του Ολυμπία Χοψονίδου 

«Από έρωτα ξεκίνησαν όλα… Είδα την Ολυμπία και… τα είδα όλα που λέμε. Η γνωριμία έγινε στην παραλία. Την είδα με μαγιό. Ήμασταν παρέα στη Μύκονο διακοπές και μέσω του Γιάννη Μπουρούση έγινε το… κονέ. Σε μερικές στιγμές της ζωής συμβαίνουν πράγματα που δεν τα έχουμε φανταστεί. Είμαι χαρούμενος και τυχερός που βρήκα εκείνη τη στιγμή την Ολυμπία. Είμαι πολύ παραδοσιακός. Προσπαθώ. Η γυναίκα μου ξέρει και σέβεται. Σε πράγματα που είναι αρμόδια η γυναίκα μου κάνω πίσω. Έχουμε σχέση σεβασμού». 

Για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μικρός 

«Πιτσιρικάς πέρασα δύσκολα. Έχασα τον πατέρα μου στα 15 μου. Ήταν κάτι που ήρθε αναπάντεχα. Κάτι που μας άφησε ξερούς γιατί ήμασταν πολύ δεμένη οικογένεια. Ευτυχώς είχα τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Καταφέραμε, ορθοποδήσαμε και δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα ακόμα και όταν περνούσαμε δύσκολα». 

Για τον συνονόματο δεύτερο γιο του… Βασίλη 

«Είναι το όνομα του πατέρα της Ολυμπίας. Λειτουργήσαμε… παραδοσιακά. Το πρώτο παιδί πήρε το όνομα του πατέρα μου, το δεύτερο της Ολυμπίας». 

Για την οικογένειά του 

«Πάντα ήθελα να έχω από μικρός οικογένεια. Λόγω της πειθαρχίας που έχω από μικρός εξαιτίας του αθλητισμού και του μπάσκετ. Η ζωή μου έχει ακολουθήσει μία πορεία που ονειρευόμουν». 

Για τη… γλώσσα που έβγαλε στους περυσινούς τελικούς με τον Παναθηναϊκό 

«Ήταν κάτι της στιγμής. Είχα βάλει δύο κολλητά τρίποντα. Η ψυχολογία ήταν στα ύψη και ήταν κάτι που έγινε ασυναίσθητα». 

Για τα γούρια του 

«Βάζω τα παπούτσια στη σειρά. Έχω βάλει και το γιο μου να κάνει το ίδιο». 

Για το τι προβλέπει φέτος για τον Ολυμπιακό 

«Πρωτάθλημα και Κύπελλο είναι ο βασικός στόχος και πρόκριση στο Τοπ 16. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Δεν χρειάζεται να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα». 

Για την επικείμενη αναμέτρηση με την Εφές Αναντολού και για το πώς ένιωσε μετά την βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη στο ματς του πρώτου γύρου 

«Είναι δύσκολο ματς αυτό με την Εφές. Μας νίκησαν στο πρώτο παιχνίδι με πολύ μεγάλη διαφορά. Για εμάς είναι και θέμα εγωισμού. Είναι όμως από τις καλές σφαλιάρες καθώς δεν μας έκανε κάτι, δεν μας απέκλεισε, αλλά μας ταρακούνησε για τα καλά. Όταν έρχεται μια τέτοια ήττα όπως αυτή του πρώτου γύρου εγώ αισθάνομαι ντροπή. Ντροπή για την προετοιμασία που έχω κάνει, για τον κόσμο, για τους προέδρους που είναι σωστοί απέναντι μας, για τους συμπαίκτες, για τους προπονητές αλλά και για τον εαυτό μου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε