Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπανούλης: “Πάμε για μετάλλιο”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, μπήκε η εθνική ομάδα μπάσκετ, που αναχώρησε για το Καρπενήσι.

Απόντες ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Νίκος Παππάς, που θα ενσωματωθούν στην αποστολή την Τρίτη. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος βρέθηκε στην αναχώρηση της ομάδας και αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του, καθώς έχει τεθεί εκτός μάχης λόγω του προβλήματος στη μέση.

Για “μεγάλη πρόκληση” έκανε λόγο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός. “Στην προηγούμενη διοργάνωση η Ελλάδα είχε εξαιρετική παρουσία και είχε απίστευτη απόδοση απέναντι στις ΗΠΑ. Σε όποια διοργάνωση και να συμμετέχει η Ελλάδα, πάντα στοχεύει στα μετάλλια. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να δείξουμε τι σημαίνει η Ελλάδα στο μπάσκετ”, δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Ο αρχηγός, Αντώνης Φώτσης, ευχήθηκε να μην υπάρξουν τραυματισμοί. “Ελπίζω να υπάρχει υγεία και όλα τα άλλα θα έρθουν. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Όλα τα παιδιά που είναι εδώ είναι περήφανοι που φορούν τη φανέλα αυτής της ομάδας. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε να πάρουμε μετάλλιο. Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και ό,τι καλύτερο προκύψει. Ασφαλώς θέλουμε να μπούμε στην τετράδα”.

Πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης: “Κάθε φορά που ξεκινά η Εθνική οι στόχοι είναι μεγάλοι. Πάμε για μετάλλιο. Ελπίζω να έχουμε υγεία και όλοι μαζί να προχωρήσουμε ενωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές τι μπορεί να πετύχει, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε χρονιά. Οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις από μας, τους θέλουμε δίπλα μας και θέλουμε να τους κάνουμε ευτυχισμένους. Σημασία έχει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ξέρουμε τον κόουτς καλύτερα κι αυτός μας ξέρει καλύτερα. Θα είναι πιο εύκολο το έργο όλων».

Για τις απουσίες και τις επιστροφές μίλησε ο Νίκος Ζήσης: “Όταν επιστρέφει ένας παίκτης σαν τον Διαμαντίδη ανεβαίνει η ποιότητας της ομάδας και είμαστε πιο πλήρεις. Επιστρέφουν κι άλλα παιδιά, αλλά θα έχουμε και κάποιες απουσίες. Ελπίζουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Αυτό που καταφέραμε το 2006 δεν σημαίνει κάτι, είναι άλλη διοργάνωση αυτή που έρχεται. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να καταφέρουμε κάτι καλό. Σε αυτά τα τουρνουά σημασία έχουν τα νοκ άουτ παιχνίδια. Στόχος μας είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου και θα προσπαθήσουμε για αυτό”.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αποχαιρέτισε με χαμόγελο τους συμπαίκτες του, αλλά δεν έκρυψε την απογοήτευση του: “Ευχήθηκα στα παιδιά καλή επιτυχία. Για μένα είναι πολύ δύσκολο για δεύτερο συνεχές καλοκαίρι να μην μπορώ να βοηθήσω. Είχα πολύ μεγάλη όρεξη για να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα και μου είναι πολύ δύσκολο να βρίσκομαι εδώ απλώς για να χαιρετήσω τα παιδιά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μετάλλιο, εγώ θα είμαι ευχαριστημένος αν μπούμε στην τετράδα”, τόνισε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε