Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σπανούλης: Πάντα ήμουν έτοιμος για να γίνω ηγέτης

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο Βασίλης Σπανούλης γνωρίζει ότι τη φετινή σεζόν θα είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ένα ρόλο που δεν είχε ποτέ ως τώρα στην καριέρα του, τουλάχιστον σε συλλογικό επίπεδο.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται έτοιμος να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και των ανθρώπων της ομάδας.

Με σηνέντευξη του στον Γαύρο μίλησε…

Για τη νέα χρονιά: «Κάνουμε αυτήν τη χρονιά ένα νέο ξεκίνημα, με ένα πλάνο πολύ μακράς διάρκειας. Όπως είπε και ο κόουτς, διαθέτουμε την καλύτερη γενιά Ελλήνων παικτών, έχουμε μαζέψει τέσσερα-πέντε από τα μεγαλύτερα ταλέντα που παίζουν αυτήν τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα δημιουργήσει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας, τον θέλουμε κοντά μας σε αυτήν την προσπάθεια. Ο κόουτς, μας τα έχει πει όλα αυτά στην προπόνηση. Αυτό που πρέπει όμως να κρατήσουμε από όλα αυτά, είναι ότι χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου μας».

Για το τι περιμένουν οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού: «Ουσιαστικά περιμένουμε την ομάδα να τη δούμε και εμείς στο γήπεδο. Και εμείς οι παίκτες ανυπομονούμε να παίξουμε στα φιλικά όλοι μαζί σαν ομάδα. Παίξαμε μερικά φιλικά, αλλά δεν ήμασταν όλοι μαζί. Θέλουμε ουσιαστικά να κάνουμε αυτό που είπε και ο κόουτς. Να οριοθετήσουμε τους στόχους μας μέσα από την απόδοσή μας, μέσα από το παρκέ. Να δώσουμε δηλαδή σε όλους να καταλάβουν ποιοι είναι οι στόχοι μας, μέσα από την απόδοσή μας. Σίγουρα γι’ αυτό χρειάζεται λίγος χρόνος, αλλά παράλληλα, όσο έχουμε αυτήν την πίστωση χρόνου, σίγουρα θέλουμε και πρέπει να παίρνουμε και τα παιχνίδια».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού: «Με τόσα ταλαντούχα παιδιά που έχουμε και έτσι όπως είναι στημένη η ομάδα, όλα θα αρχίζουν και θα τελειώνουν από την άμυνά μας. Σίγουρα χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υπομονή στην επίθεση και να βρούμε τις κατάλληλες επιλογές. Δεν χρειάζεται να παρουσιάσουμε κανένα ίχνος βιασύνης και πιστεύω ότι η ομαδικότητα θα είναι αυτή που θα μας δώσει πολλά και στην άμυνα και στην επίθεση».

Για τον ηγετικό ρόλο του στον φετινό Ολυμπιακό: «Πάντα ήμουν έτοιμος στη ζωή μου. Σε όποιον ρόλο μου ανατίθεται από τους προπονητές μου. Πιστεύω ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αυτός είμαι… Με τη βοήθεια όλων των παιδιών, των προπονητών και μέσα από το πρόγραμμα που θα δουλέψει αυτή η ομάδα, πιστεύω πως θα κάνουμε περήφανο τον κόσμο του Ολυμπιακού».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε