Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Στ. Μανωλάς: Ας πάει και στον Ολυμπιακό ο Κώστας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Στέλιος Μανωλάς μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ, σχολίασε την επιστροφή του Ντέμη Νικολαϊδη και τόνισε πως δεν θα είχε πρόβλημα αν ο ανιψιός του, Κώστας, πήγαινε στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Μανωλά στους σπουδαστές της σχολής Αθλητικής Δημοσιογραφίας του CITY UNITY COLLEGE :

-Πώς σχολιάζετε την επιστροφή του Ντέμη;
«Δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει γιατί αυτά που γράφονται πολλές φορές δεν είναι αλήθεια. Ο Ντέμης ήταν μεγάλος ποδοσφαιριστής συμμετείχε και στο EURO, έκανε μια μεγάλη προσπάθεια πριν μερικά χρόνια σε μια εποχή δύσκολη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νέα του προσπάθεια θα τον βρει πιο ώριμο και δεν θα κάνει τα λάθη του παρελθόντος, άλλωστε αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καλύτερη περίπτωση. Η ΑΕΚ είναι ιστορικός σύλλογος και εξαιτίας της κακής διαχείρισης των τελευταίων χρόνων το μέλλον της είναι αβέβαιο.

-Αν ο Ντέμης σας ζητούσε να αναλάβετε ένα πόστο, τι θα κάνατε;
«Κανένας από αυτούς που έχουν γράψει ιστορία στην ομάδα δεν αρνήθηκε ποτέ να βοηθήσει, αρκεί να υπάρχει κοινό όραμα και φιλοσοφία, τι θέλω εγώ και τι ο άλλος. Εγώ αυτή την στιγμή δεν ξέρω τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να σωθεί, ποια χρήματα απαιτούνται και από μπορούν να αποκτηθούν. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το αν το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με γνώμονα την εποχή ζούμε. Τι θα γίνει δηλαδή, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρό μας θα καταλήξει στο επίπεδο που του αξίζει, πρέπει να ανταποκρίνεται και στα ζητούμε της κοινωνίας, δηλαδή να μειωθούν τα έξοδα ανάλογα με τα έσοδα και το επίπεδο του αθλήματος. Πουλάμε μόνο στην Κύπρο δεν είμαστε Ισπανία. Οι παλιές σπατάλες πρέπει να τελειώσουν.

-Η λεγόμενη «λαϊκή βάση» είναι μόδα;
«Πιστεύω την ιδέα της λαϊκής βάσης αλλά πρέπει να έχει στην αρχηγική θέση άτομα υπεράνω υποψίας. Εφόσον το επίπεδο του ποδοσφαίρου ανέβει, εξαφανιστεί η βία και τα στημένα τότε ο κόσμος μπορεί να πάει γήπεδο. Οπως επίσης απαραίτητη είναι η μείωση στην τιμή του εισιτηρίου. Να ακολουθήσουμε το ολλανδικό πρότυπο οργάνωσης, να αναπτύξουμε τα φυτώρια και να πουλάμε παίκτες στο εξωτερικό.

-Για ποιο λόγο ο ανιψιός σας, ο Κώστας Μανωλάς δεν έφυγε στο εξωτερικό, κάτι που θα έδινε λεφτά στην ΑΕΚ;
«Οι τραγικοί χειρισμοί της διοίκησης έκαναν τον Κώστα ελεύθερο. Το ποδόσφαιρο έπεσε στα χέρια τεχνοκρατών, άθλιοι μάνατζερ που βρήκαν διέξοδο στο ποδόσφαιρο και το έφτασαν εδώ που είναι. Οι έλληνες είμαστε οι πιο φτηνοί ποδοσφαιριστές και έχουμε τιμήσει και τα λεφτά που έπαιρναν στο εξωτερικό και την φανέλα της ομάδας, έπιναν νερό στο όνομά τους. και οι παίκτες που τώρα είναι απλήρωτοι αξίζουν συγχαρητήρια που συνεχίζουν να αγωνίζονται.

-Ο Κώστας μένει ελεύθερος υπάρχει περίπτωση να μείνει Ελλάδα;

Φυσικά, όλα μπορούν να γίνουν, αλλά αν θέλει να εξελιχθεί πρέπει να πάει στην Ευρώπη.

-Αν πάει στον Ολυμπιακό για παράδειγμα ο Κώστας, εσείς θα πάτε στην διοίκηση της ΑΕΚ;
«Μα εννοείται! Ο Κώστας έχει την δική του ζωή και εγώ την δική μου, πέρα από το ότι έχω και μια ιστορία στην ομάδα.

-Ποιος έκανε το μεγαλύτερο λάθος στην διαχείριση της ΑΕΚ;

«Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, δεν το έχω ζήσει από κοντά για να το πω με σιγουριά. άλλωστε και τα νούμερα του χρέους δεν είναι ποτέ σταθερά. ακόμα δεν έχουν πει πόσα τελικά χρωστάει η ΑΕΚ, τον ακριβή αριθμό.

-Μπορεί η ΑΕΚ να γίνει Ντόρμουντ;

«Μακάρι να γινόταν ό,τι έγινε στην Ντόρμουντ να γινόταν και στην ΑΕΚ. Αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να υπάρξει ξέχωρα από το ελληνικό ποδόσφαιρο, και ο κόσμος έχει απογοητευτεί από αυτό, οι επιτυχίες φέρνουν τους οπαδούς. Η Γερμανία είναι μια πλούσια χώρα με οργάνωση κάτι που η Ελλάδα δεν έχει.

-Ποιοι παίκτες θεωρούνται εξελίξιμοι από τα φυτώρια και ποιος είναι ο κατάλληλος προπονητής για να γίνουμε Ολλανδία;

«Πρέπει να γίνει καλή δουλειά όπως αυτή που κάναμε εμείς στην Εθνική, να δουλέψουμε τα παιδιά από μικρά και σταδιακά, δεν γίνεται έναν πιτσιρικά να τον βάζεις να παίζει Τετάρτη – Κυριακή. Πρέπει να προσαρμοστούν και να μάθουν να ανταποκρίνονται σε διάφορες τακτικές. Αν πάρουμε αυτούς που είχα εγώ στις ελπίδες τώρα αποτελούν τα 7/11 την εθνικής ανδρών. Συγκεκριμένα έχουμε: Φετφατζίδης, Φορτούνης, ο Αθανασιάδης, Πόποβιτς, Γιαννιώτας,

-Καλύτερος έλληνας προπονητής;
«Αν πάρουμε καθαρά και μόνο τα αποτελέσματα ο Δώνης. αλλά γενικά έχουμε πολλούς και καλούς προπονητές.

-Οι ξένοι προπονητές δεν δίνουν ευκαιρία στους νέους έλληνες παίκτες; Γιατί;

«Οταν είσαι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που ο στόχος σου είναι κάθε χρόνο το πρωτάθλημα τότε είναι λογικό να παίρνει έτοιμους παίκτες για να πετύχει τον στόχο του. Τώρα από εκεί και πέρα είναι στην δικαιοδοσία του καθενός να αφήσει και έργο πίσω του. Κατά την άποψη μου οι μεταγραφές δεν φτιάχνουν μια ομάδα με διάρκεια

-Πως κρίνεται τους διαιτητές σε θέση τεχνικού διευθυντή;
«Είναι παράδοση σε αυτές τις θέσεις να βρίσκονται παλιοί ποδοσφαιριστές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται παντού και πάντα. Αν οι άνθρωποι είναι οι καταλληλότεροι για αυτή την θέση και αποδίδουν καλά κάνουν. Βέβαια αν τα κριτήρια είναι καθαρά οι ικανότητες και όχι άλλα θέματα τότε δεν υπάρχει λόγος αποκλεισμού των διαιτητών από αυτές τις θέσεις.

-Ο Παναθηναϊκός του χρόνου θα βασιστεί σε παίκτες από τα φυτώρια, η ΑΕΚ έχει κάποιο τέτοιο σχέδιο;
« Η ΑΕΚ δυστυχώς δεν επένδυσε στις ακαδημίες, εδώ κάναμε προπονητικό κέντρο χωρίς γήπεδα για τα φυτώρια. Κι αυτό είναι απαράδεκτο. Πώς θα μπορέσει να έχει μέλλον αυτή η ομάδα, ειδικά τώρα που δεν έχουμε λεφτά για μεταγραφές;

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε